Mousse på kikärtsspad

Betyg 3 av 5.
238 personer har röstat
3
Mousse på kikärtsspad

Släng inte spadet från kikärter eller bönor på burk! Använd det till
 en spännande chokladmousse och låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen. Ärt- eller bönspadet blir fluffigt när man vispar det, och är därmed ett suveränt alternativ till äggvita.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Mousse på kikärtsspad

Ingredienser

4-6 portioner
vätskan från 1 förpackning kikärtor eller bönor (à ca 1 1/2-2 dl)
100 g smält mörk choklad
honung eller agavesirap
blåbär

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
238 personer har röstat

Kommentarer

Vilken nyttighetsbomb jämfört med "vanlig" chokladmousse!

Kristina

2022-09-04

Jessica Jättegott! Smakar som vanlig mousse! Jag blev glatt överraskad 👌🏼

Jessica

2021-02-19

Toppenefterrätt! Den är en riktigt bonus och en ekonomisk sådana eftersom du använder något du annars hade slängt. Rekommenderar en riktig mörk choklad som smakar mycket. Då smakar en inget av ärtspadet och får bara de smaker som en vill ha. Jag hade hallon istället för blåbär. Mycket bra!

Julia

2016-08-21

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per port på 4 port.
Energi656 KJ / 157 kCal
Fett9 g
Salt0.01 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Efterrätt med rårörda blåbär och vit choklad
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vit chokladcrème med passion och blåbär
Betyg 4.1 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mousse med vit choklad, lime, hallon och flarn
Betyg 3.1 av 5.
172 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörk chokladmousse
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk chokladmousse
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörk chokladmousse med chili och hallon
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga