Mousse på kikärtsspad

Släng inte spadet från kikärter eller bönor på burk! Använd det till en spännande chokladmousse och låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen. Ärt- eller bönspadet blir fluffigt när man vispar det, och är därmed ett suveränt alternativ till äggvita.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Ingredienser
4-6 portioner
vätskan från 1 förpackning kikärtor eller bönor (à ca 1 1/2-2 dl)
100 g smält mörk choklad
honung eller agavesirap
blåbär
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port på 4 port.
Energi656 KJ / 157 kCal
Fett9 g
Salt0.01 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g
Kommentarer
Jättegott och enkelt! Vore bra om det stod chokladmousse i namnet på receptet dock, nu hade jag problem att hitta receptet trots att jag sparat det i appen eftersom det inte blir någon träff då man söker på chokladmousse…
Anna
2025-04-21Vilken nyttighetsbomb jämfört med "vanlig" chokladmousse!
Kristina
2022-09-04Jessica Jättegott! Smakar som vanlig mousse! Jag blev glatt överraskad 👌🏼
Jessica
2021-02-19