Mousse på kikärtsspad
Släng inte spadet från kikärter eller bönor på burk! Använd det till en spännande chokladmousse och låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen. Ärt- eller bönspadet blir fluffigt när man vispar det, och är därmed ett suveränt alternativ till äggvita.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
4-6 portioner
vätskan från 1 förpackning kikärtor eller bönor (à ca 1 1/2-2 dl)
100 g smält mörk choklad
honung eller agavesirap
blåbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port på 4 port.
Energi656 KJ / 157 kCal
Fett9 g
Salt0.01 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g
Kommentarer
Vilken nyttighetsbomb jämfört med "vanlig" chokladmousse!
Kristina
2022-09-04Jessica Jättegott! Smakar som vanlig mousse! Jag blev glatt överraskad 👌🏼
Jessica
2021-02-19Toppenefterrätt! Den är en riktigt bonus och en ekonomisk sådana eftersom du använder något du annars hade slängt. Rekommenderar en riktig mörk choklad som smakar mycket. Då smakar en inget av ärtspadet och får bara de smaker som en vill ha. Jag hade hallon istället för blåbär. Mycket bra!
Julia
2016-08-21