Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Äggfria cookies

Hör och häpna – spadet från kokta kikärter du köper i affären kan i många fall ersätta ägg. Som i dessa ljuvliga, veganska chokladkakor med en sötseg konsistens! Kakorna blir lite ojämna efter gräddning, med det är bara charmigt tycker vi.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljpulver och flingsalt i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. Vispa margarin och farinsocker fluffigt med elvisp. Blanda ner kikärtsspadet och den hackade chokladen. Vänd ner mjölblandningen.
  4. Rulla 30 små bollar med mjölade händer och lägg på 2 bakpappersklädda plåtar. Platta till kakorna lite och grädda mitt i ugnen 10–12 minuter.
  5. Låt svalna och njut.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein, men kontrollera innehållet i den mörka chokladen.
Fri från ägg.
Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk vaniljpulver
  • 1 krm flingsalt
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl brun farin
  • 3 msk spad från 1 förp. kokta kikärter
  • 100 g hackad mörk choklad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 193 kJ / 46 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer