Äggfria cookies
Hör och häpna – spadet från kokta kikärter du köper i affären kan i många fall ersätta ägg. Som i dessa ljuvliga, veganska chokladkakor med en sötseg konsistens! Kakorna blir lite ojämna efter gräddning, med det är bara charmigt tycker vi.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
30 st
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk vaniljpulver
1 krm flingsalt
100 g mjölkfritt margarin
1 dl brun farin
3 msk spad från 1 förp. kokta kikärtor
100 g hackad mörk choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi193 KJ / 46 kCal
Fett2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g
Kommentarer
Kan man byta ut margarinet mot exempelvis kokosolja?
Anette
2023-01-08Hej Anette! Det är tyvärr inget vi har provbakat men vi är lite tveksamma till att byta till kokosolja då du ska vispa matfettet och sockret fluffigt. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-01-11Enkla och supergoda 👍🏻
Barbro
2021-08-25