Släng inte spadet från konserverade kikärter! Det går att använda till mycket, inte minst funkar kikärtsspadet utmärkt som ersättare till ägg i majonnäs. Kikärtsmajonnäsen är perfekt för äggallergiker, den som är vegan eller av andra anledningar inte vill äta ägg.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2016
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Mathilde
2022-03-08Gjorde exakt som det står i receptet. Var lite tveksam om jag skulle hälla i vinägern och dijon innan oljan. Men valde att följa receptet punkt till pricka och det blev bra. Det blev en majonäs. Hade spad från eko zeta kikärter. Läste dock nån annanstans att man inte behöver vispa oljan i en tunn stråle med kikärtspad som man brukar göra med ägg. Kanske ska testa att bara hälla i oljan rakt av nästa gång. Få se om jag vågar. Läste också att det kan bli sämre majonäs om man lägger i smak, såsom dijon och vitvinvinäger, i efterhand istället. Det blir rinnigt. Jag lade till lite vitvinsvinäger i efterhand bara för att testa smakskillnaden. Det var inga problem för mig. Alla mina produkter var i samma temperatur. Kanske var det som underlättade det hela.
Robert
2022-02-19Jag önskar att ni tar hem och saluför JustEgg !! Hälsningar Robert !!
Patrik
2022-02-11Blev helt perfekt med Zeta Kikärtor Ekologiska (utan salt). Perfekt lenhet och fluffighet.