Kikärtsmajonnäs - utan ägg
![Kikärtsmajonnäs - utan ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_135355/cf_259/kikartsmajonnas_-_utan_agg.jpg)
Släng inte spadet från konserverade kikärter! Det går att använda till mycket, inte minst funkar kikärtsspadet utmärkt som ersättare till ägg i majonnäs. Kikärtsmajonnäsen är perfekt för äggallergiker, den som är vegan eller av andra anledningar inte vill äta ägg.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
![Kikärtsmajonnäs - utan ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_135355/cf_259/kikartsmajonnas_-_utan_agg.jpg)
Ingredienser
2 1/2 dl
3 msk spad från kikärter
1/2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl neutral rapsolja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Smaksätt din kikärtsmajo med vitlök, färska örter, srirachasås eller en klick wasabi.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi547 KJ / 131 kCal
Fett14.7 g
Salt0.58 g
Kolhydrater0.1 g
Protein0.1 g
Kommentarer
Spelar det roll vilket spad man använder? Jag provade spad från en tetra med vita bönor men följde i övrigt receptet och för mig blev majonäsen mer som en sås, tunn.
Ulrika
2024-06-17Mathilde. Jag blandar allltid ihop dijon och vinäger i början med äggen när jag gör vanlig majonnäs. Har aldrig sett ett recept när man blandar i dom efteråt
Jessica
2024-06-10Hej alla. Jag har använt detta receptet i många år. Funkar utmärkt - se bara till att alla ingredienser har samma temperatur. Då är det ingen risk att det blir blask.
Cecilia
2024-05-20