UNDER 15 MIN | Medel

Kikärtsmajonnäs - utan ägg

Släng inte spadet från konserverade kikärter! Det går att använda till mycket, inte minst funkar kikärtsspadet utmärkt som ersättare till ägg i majonnäs. Kikärtsmajonnäsen är perfekt för äggallergiker, den som är vegan eller av andra anledningar inte vill äta ägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa ihop kikärtsspad med vitvinsvinäger, dijonsenap, salt och svartpeppar.
  2. Tillsätt neutral rapsolja i en tunn stråle under fortsatt mixning, till en slät och fluffig majonnäs.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smaksätt din kikärtsmajo med vitlök, färska örter, srirachasås eller en klick wasabi.

Ingredienser

Portioner: 2 1/2 dl
  • 3 msk spad från kikärter
  • 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 dl neutral rapsolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 547 kJ / 131 kCal