Skördepasta med svamp

14
2
Skördepasta med svamp

Laga en höstig variant på krämig pasta carbonara med knaprigt ugnsstekt bacon, svamp, purjolök, majs och zucchini. Serveras med äggula och rikligt med parmesan såklart! Perfekt comfort food en ruggig kväll.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Skördepasta med svamp

Ingredienser

4 portioner
2 paket skivat bacon (à 140 g)
2 vitlöksklyftor
15 cm purjolök
1 majskolv
150 g svamp
1/2 zucchini
400 g pasta t ex tagliatelle eller spaghetti
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 äggulor

Till servering

finriven parmesan
basilika

För alla

Innehåller ägg. Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsberäkningen är exkl. parmesan och basilika.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Madeleine

2021-10-11

Det står ju inte hur man ska göra på något recept på Ica nu ju? Det är helt tomt under ”Gör så här”…

Petra

2020-09-13

Jättegod variant av Carbonara! Vi blandade 1 dl riven parmesan med äggen och spädde med grädde istället för pastavatten. Färsk majs ersattes med en liten burk konserverad majs (som tillsattes i slutet istället).

Näringsvärde per portion

Energi 3194 KJ / 764 kCal
Fett 35 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 81 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden