Skördepasta med svamp

13
1
Skördepasta med svamp

Laga en höstig variant på krämig pasta carbonara med knaprigt ugnsstekt bacon, svamp, purjolök, majs och zucchini. Serveras med äggula och rikligt med parmesan såklart! Perfekt comfort food en ruggig kväll.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Skördepasta med svamp

Ingredienser

4 portioner
2
paket skivat bacon (à 140 g)
2
vitlöksklyftor
15 cm
purjolök
1
majskolv
150 g
svamp
1/2
zucchini
400 g
pasta t ex tagliatelle eller spaghetti
2 msk
rapsolja
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
4
äggulor

Till servering

finriven parmesanost
basilika

För alla

Innehåller ägg. Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsberäkningen är exkl. parmesan och basilika.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Petra

9/13/2020

Jättegod variant av Carbonara! Vi blandade 1 dl riven parmesan med äggen och spädde med grädde istället för pastavatten. Färsk majs ersattes med en liten burk konserverad majs (som tillsattes i slutet istället).

Näringsvärde per portion

Energi 3194 KJ / 764 kCal
Fett 35 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 81 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept