Saftiga revbensspjäll är ett måste på julbordet! Revbensspjällen blir riktigt smakrika av att glaseras i sin marinad. Här gör vi en kryddig och söt glaze med bland annat julmust, kanel, stjärnanis, ingefära och soja.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2019
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 portioner.
Kommentarer
Tommy
2021-12-25Två timmar under folie. En timme utan. Totalt tre timmar i ugnen. Jag saknade ett antal av de föreslagna smaksättarna. Därför tog jag några andra kryddor i motsvarande mängd. Glazen ville inte tjockna på 30 minuter. Då hällde jag ändå den simmiga kryddblandningen över de grovt uppskurna spjällen och in i ugnen. Resultatet blev i slutänden mycket gott och uppskattat.
Nils
2021-12-23Funkar detta med knäckta revben?
Lisa
2021-12-06Körde med Coca-Cola istället för must. Glacen behöver en del tid innan den är tillräckligt tjock för att stanna på köttet och inte rinna av direkt. Jag delade revbenen i portionsbitar från början så kommer kryddorna åt mer kött. Och så tar det inte riktigt lika lång tid. De ligger nu i frysen i väntan på julen. Skulle inte rekommendera receptet annat än till jul.