Revbensspjäll med julmustglaze
Saftiga revbensspjäll är ett måste på julbordet! Revbensspjällen blir riktigt smakrika av att glaseras i sin marinad. Här gör vi en kryddig och söt glaze med bland annat julmust, kanel, stjärnanis, ingefära och soja.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
6-8 portioner
Glaze
3 dl julmust
3 krossade enbär
1/2 dl japansk soja
1 kanelstång
3 nejlikor
1 stjärnanis
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl honung eller ljus sirap
1 msk riven ingefära
ca 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 portioner.
Energi2605 KJ / 551 kCal
Fett34 g
Salt3.8 g
Kolhydrater16 g
Protein45 g
Kommentarer
Mycket gott. Glazen är dock för lös så gjorde som någon rekommenderat och redde den med maizenamjöl.
Amelie
2023-12-25Bästa revbensspjäll jag käkat. Hoppade över chili pga barn. Vände å penslade en gång kvarten. Och körde 135c varmluft. Hälla kokade vatten fick man bort membranet väldigt enkelt innan tillredning
Kristoffer
2023-12-24riktigt juliga och goda spjäll
Björn
2023-12-24