Revbensspjäll med julmustglaze

Betyg 4.7 av 5.
63 personer har röstat
27
Revbensspjäll med julmustglaze

Saftiga revbensspjäll är ett måste på julbordet! Revbensspjällen blir riktigt smakrika av att glaseras i sin marinad. Här gör vi en kryddig och söt glaze med bland annat julmust, kanel, stjärnanis, ingefära och soja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Revbensspjäll med julmustglaze

Ingredienser

6-8 portioner

Glaze

3 dl julmust
3 krossade enbär
1/2 dl japansk soja
1 kanelstång
3 nejlikor
1 stjärnanis
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl honung eller ljus sirap
1 msk riven ingefära
ca 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
63 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott. Glazen är dock för lös så gjorde som någon rekommenderat och redde den med maizenamjöl.

Amelie

2023-12-25

Bästa revbensspjäll jag käkat. Hoppade över chili pga barn. Vände å penslade en gång kvarten. Och körde 135c varmluft. Hälla kokade vatten fick man bort membranet väldigt enkelt innan tillredning

Kristoffer

2023-12-24

riktigt juliga och goda spjäll

Björn

2023-12-24

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 portioner.
Energi2605 KJ / 551 kCal
Fett34 g
Salt3.8 g
Kolhydrater16 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo
Betyg 2.9 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Limestekt revbensspjäll med sweet plum sauce
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morfars honungsspjäll med spetskålssallad
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
Betyg 3.5 av 5.
371 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med kumquats
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga