Revbensspjäll med julmustglaze

31
10
Revbensspjäll med julmustglaze

Saftiga revbensspjäll är ett måste på julbordet! Revbensspjällen blir riktigt smakrika av att glaseras i sin marinad. Här gör vi en kryddig och söt glaze med bland annat julmust, kanel, stjärnanis, ingefära och soja.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Revbensspjäll med julmustglaze

Ingredienser

6-8

Glaze

3 dl
julmust
3
krossade enbär
1/2 dl
japansk soja
1
kanelstång
3
nejlikor
1
stjärnanis
1/2 tsk
chiliflakes
1/2 dl
honung eller ljus sirap
1 msk
riven ingefära
ca 1 1/2 kg
tjocka revbensspjäll
1 1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 portioner.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Ulrika

2021-03-29

Rekommenderas! /Ulrika

Linda

2020-12-30

Blev så lyckat! Super!

Camilla

2020-12-30

Fantastiskt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2605 KJ / 551 kCal
Fett 34 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 16 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept