Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Revbensspjäll med julmustglaze

Saftiga revbensspjäll är ett måste på julbordet! Revbensspjällen blir riktigt smakrika av att glaseras i sin marinad. Här gör vi en kryddig och söt glaze med bland annat julmust, kanel, stjärnanis, ingefära och soja.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och koka ihop tills halva mängden återstår.
  3. Krydda revbenen med salt och peppar och lägg dem i en ugnsform. Häll mustglazen över och ställ i mitten av ugnen 1 ½–2 timmar, eller tills de känns möra och köttet släpper från benet.
  4. Vänd då och då och pensla med glazen.
  5. Skär revbenen i bitar och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 portioner.

Ingredienser

Portioner: 6-8
Glaze
  • 3 dl julmust
  • 3 krossade enbär
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 kanelstång
  • 3 nejlikor
  • 1 stjärnanis
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 dl honung eller ljus sirap
  • 1 msk riven ingefära
  • ca 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2605 kJ / 551 kCal