Revbensspjäll med julmustglaze

28
9
Revbensspjäll med julmustglaze

Saftiga revbensspjäll är ett måste på julbordet! Revbensspjällen blir riktigt smakrika av att glaseras i sin marinad. Här gör vi en kryddig och söt glaze med bland annat julmust, kanel, stjärnanis, ingefära och soja.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Revbensspjäll med julmustglaze

Ingredienser

6-8

Glaze

3 dl
julmust
3
krossade enbär
0.5 dl
japansk soja
1
kanelstång
3
nejlikor
1
stjärnanis
0.5 tsk
chiliflakes
0.5 dl
honung eller ljus sirap
1 msk
riven ingefära
ca 1.5 kg
tjocka revbensspjäll
1.5 tsk
salt
0.5 tsk
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 portioner.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Linda

12/30/2020

Blev så lyckat! Super!

Camilla

12/30/2020

Fantastiskt gott!

Kent

12/23/2020

Fantastiskt goda revben. Jag följde Jeanettes tips om att reda vätskan och göra en tjock glaze. Körde allt i varmluftsugn, 2 kilo tjocka revben i 175 grader i nästan 2 timmar gav ett otroligt bra resultat. Ett recept som fungerar året och om inte bara till jul. Så nu får man lägga upp ett lager med julmust ;).Rekommenderas varmt!

Näringsvärde per portion

Energi 2605 KJ / 551 kCal
Fett 34 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 16 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept