Revbensspjäll med julmustglaze

Saftiga revbensspjäll är ett måste på julbordet! Revbensspjällen blir riktigt smakrika av att glaseras i sin marinad. Här gör vi en kryddig och söt glaze med bland annat julmust, kanel, stjärnanis, ingefära och soja.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Ingredienser
6-8 portioner
Glaze
3 dl julmust
3 krossade enbär
1/2 dl japansk soja
1 kanelstång
3 nejlikor
1 stjärnanis
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl honung eller ljus sirap
1 msk riven ingefära
ca 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 portioner.
Energi2605 KJ / 551 kCal
Fett34 g
Salt3.8 g
Kolhydrater16 g
Protein45 g
Kommentarer
Godaste någonsin
Anna lena
2024-12-26Körde revbenen i stekpåse i ugnen, med 1 dl av glazen, innan jag satte resten av glazen på spisen . Sedan reducerade jag den till en simmig konsistens. Tog ut revbenen efter 2 timmar, lät dem svalna i stekpåsen, delade dem i lagom bitar, på med ny glaze och in i ugnen 30 min till. Kan bara säga WOW - bästa revbenen jag någonsin lagat!
Camilla
2024-12-23Läst flera kommentarer om att glazen är för lös, det stämmer inte alls. Man måste låta den reducera och låta den kallna rejält innan man penslar på revbenen.
Jesper
2024-12-23