Revbensspjäll med julmustglaze

40
15
Revbensspjäll med julmustglaze

Saftiga revbensspjäll är ett måste på julbordet! Revbensspjällen blir riktigt smakrika av att glaseras i sin marinad. Här gör vi en kryddig och söt glaze med bland annat julmust, kanel, stjärnanis, ingefära och soja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Revbensspjäll med julmustglaze

Ingredienser

6-8

Glaze

3 dl julmust
3 krossade enbär
1/2 dl japansk soja
1 kanelstång
3 nejlikor
1 stjärnanis
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl honung eller ljus sirap
1 msk riven ingefära
ca 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 portioner.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Tommy

2021-12-25

Två timmar under folie. En timme utan. Totalt tre timmar i ugnen. Jag saknade ett antal av de föreslagna smaksättarna. Därför tog jag några andra kryddor i motsvarande mängd. Glazen ville inte tjockna på 30 minuter. Då hällde jag ändå den simmiga kryddblandningen över de grovt uppskurna spjällen och in i ugnen. Resultatet blev i slutänden mycket gott och uppskattat.

Nils

2021-12-23

Funkar detta med knäckta revben?

Lisa

2021-12-06

Körde med Coca-Cola istället för must. Glacen behöver en del tid innan den är tillräckligt tjock för att stanna på köttet och inte rinna av direkt. Jag delade revbenen i portionsbitar från början så kommer kryddorna åt mer kött. Och så tar det inte riktigt lika lång tid. De ligger nu i frysen i väntan på julen. Skulle inte rekommendera receptet annat än till jul.

Näringsvärde per portion

Energi 2605 KJ / 551 kCal
Fett 34 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 16 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden