Revbensspjäll med julmustglaze

Betyg 4.8 av 5.
52 personer har röstat
20
Revbensspjäll med julmustglaze

Saftiga revbensspjäll är ett måste på julbordet! Revbensspjällen blir riktigt smakrika av att glaseras i sin marinad. Här gör vi en kryddig och söt glaze med bland annat julmust, kanel, stjärnanis, ingefära och soja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Revbensspjäll med julmustglaze

Ingredienser

6-8

Glaze

3 dl  julmust
3   krossade enbär
1/2 dl  japansk soja
1   kanelstång
3   nejlikor
1   stjärnanis
1/2 tsk  chiliflakes
1/2 dl  honung eller ljus sirap
1 msk  riven ingefära
ca 1 1/2 kg  tjocka revbensspjäll
1 1/2 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 portioner.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
52 personer har röstat

Kommentarer

Lisa då är det väl bara att ta påskmust om man har det kvar!

Tomas

2022-12-23

Tänk på att julmust innehåller gluten! Det står att rätten är fri från gluten, så kanske bra att uppmärksamma ❤️

Lisa

2022-12-23

Bra även för vilt, men då måste man först koka upp vatten och salt -lägga i spjällen och skumma av och skölj sedan av spjällen innan ca halva glazen penslas på, och sänka temperatur i ugnen till ca 125 och öka minst dubbla tiden. Jag delade de större till 1-2 ben efter halva tiden. Pensla/vänd ca varje halvtimme (Hade dubbelt med enbär än receptet med vilt) ;)

Eva-helene

2022-12-08

Näringsvärde per portion

Energi2605 KJ / 551 kCal
Fett34 g
Salt3.8 g
Kolhydrater16 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Limestekt revbensspjäll med sweet plum sauce
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Revbensspjäll five spices
Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
Betyg 3.5 av 5.
365 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Five spice ribs med kryddiga nudlar
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo
Betyg 2.9 av 5.
76 personer har röstat
Över 60 min att tillaga