Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Julpasta med kyckling och stekt brysselkål

Har du aldrig provat julmust i matlagningen bör du prova denna julpasta med kyckling och stekt brysselkål. Pastan får en fin kamrat i den krämiga såsen där brysselkålen och champinjonerna står för det fina tuggmotståndet i pastarätten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva vitlöken. Ansa, skölj och dela brysselkålen. Skär svampen i mindre bitar. Koka brysselkålen nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten 3–5 minuter. Häll av kokvattnet och låt brysselkålen ånga av. Blanda socker, vinäger och vatten tills sockret löst sig.
  3. Stek vitlök, brysselkål och svamp i smör eller margarin 2–3 minuter i en stor stekpanna tills allt fått fin färg. Häll på vinägerblandningen, rör om och låt all vätska koka in. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg åt sidan.
  4. Krydda kycklingen runtom med salt och peppar. Bryn filéerna i smör eller margarin i stekpannan. Ta från värmen. Vispa ner julmust, crème fraiche, smulad buljongtärning eller fond, rosmarin och soja i pannan. Låt koka upp och sjud kycklingen 7–10 minuter under lock. Red av med 1 msk majsstärkelse (för 4 port) utrört i lite vatten. Låt sjuda ytterligare 2 minuter. Kontrollera att klar köttsaft kommer ut genom att sticka en kniv i den tjockaste delen av kycklingen, då är den klar.
  5. Rör ner brysselkålsblandningen i stekpannan. Låt allt bli varmt. Servera med den nykokta pastan och gärna morotsstavar.

För alla

Kontrollera innehållet i buljong/fond.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, mjölkdryck och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot havre-, soja-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Barnknepet! Dela kycklingen i mindre bitar och koka klara i såsen. Stek brysselkål och svamp var för sig.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g rigatonipasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g brysselkål
  • 250 g champinjoner
  • 1 1/2 msk socker
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 3/4 dl vatten
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl julmust
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 hönsbuljongtärning eller konc fond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk konc kycklingfond)
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
Till servering
  • morotsstavar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?