Julpasta med kyckling och stekt brysselkål

17
4
Julpasta med kyckling och stekt brysselkål

Har du aldrig provat julmust i matlagningen bör du prova denna julpasta med kyckling och stekt brysselkål. Pastan får en fin kamrat i den krämiga såsen där brysselkålen och champinjonerna står för det fina tuggmotståndet i pastarätten.

Julpasta med kyckling och stekt brysselkål

Ingredienser

4 portioner
300 g rigatonipasta
1 vitlöksklyfta
500 g brysselkål
250 g champinjoner
1 1/2 msk socker
1/2 msk vitvinsvinäger
3/4 dl vatten
1 msk smör eller margarin
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Kyckling

4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
2 dl julmust
2 dl crème fraiche
1 hönsbuljongtärning eller konc fond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk konc kycklingfond)
1 tsk rosmarin
1 msk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse (Maizena)

Till servering

morotsstavar

För alla

Kontrollera innehållet i buljong/fond.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, mjölkdryck och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot havre-, soja-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Barnknepet! Dela kycklingen i mindre bitar och koka klara i såsen. Stek brysselkål och svamp var för sig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Filip

2022-11-28

Vi gjorde den precis med Lagrad Julmust, mycket god. Rekommenderas att testa olika sorters Julmust för olika touch på smaken, senast blev det en must lagrad 6 månader på romfat. :)

Christina

2021-11-21

Har blivit en tradotion att göra hos oss, jättegott! Vi gör den med oumph i stället för kyckling, funkar jättebra.

Martina

2020-12-27

Rätten är god men väl söt. Hoppa över sockret, sötman från julmusten räcker troligen. Bytte ut brysselkålen mot babyspenat, det fungerade fint.