Har du aldrig provat julmust i matlagningen bör du prova denna julpasta med kyckling och stekt brysselkål. Pastan får en fin kamrat i den krämiga såsen där brysselkålen och champinjonerna står för det fina tuggmotståndet i pastarätten.
Kontrollera innehållet i buljong/fond.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, mjölkdryck och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot havre-, soja-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Filip
2022-11-28Vi gjorde den precis med Lagrad Julmust, mycket god. Rekommenderas att testa olika sorters Julmust för olika touch på smaken, senast blev det en must lagrad 6 månader på romfat. :)
Christina
2021-11-21Har blivit en tradotion att göra hos oss, jättegott! Vi gör den med oumph i stället för kyckling, funkar jättebra.
Martina
2020-12-27Rätten är god men väl söt. Hoppa över sockret, sötman från julmusten räcker troligen. Bytte ut brysselkålen mot babyspenat, det fungerade fint.