Lasagne på tre sätt
Vardagshjälten i olika kostymer
Inspireras av olika former av lasagne som fungerar lika bra i matlådan som till helgens bjudning.
Infusera mera
Att använda te som smaksättare kan lyfta både maträtter och desserter till nya höjder. Utforska hur grönt eller svart te kan ge det som ligger på tallriken allt från subtila blommiga toner till djupa, rökiga nyanser.
Här hittar du fler recept med te.
En lapsang souchong-dressing ger här en rökig twist till en klassisk cobbsallad. Lapsang souchong är ett svart te med mycket smak. Låt gärna dressingen stå och dra för att smakerna ska utvecklas.
Gör din chiapudding med hälften mandelmjölk, hälften morotsjuice, så får du en naturlig sötma och en extra boost av fina vitaminer. Krydda chiapuddingen med kardemumma, kanel och ingefära så får du en smak som påminner om indiskt chai-te. Jättegott!
Time for tea? Varför inte bjuda in till en mysig te-stund och duka fram de här vackra godbitarna. Cheesecake smaksatt med Earl Grey te, citron och blåbär. Cheesecake tar en stund att göra men kan med fördel göras dagen innan den ska serveras.
Denna italienska glassdessert blir ett spännande inslag på festen! Semifreddon är härligt krämig med frisk hallonsmak och citrustoner från tesorten earl grey. Förbered och frys in i god tid och toppa med snyggt gröna och knapriga pistagenötter vid servering!
Bjud på en fräsch cheesecake med smak av grönt te och frisk mango på en krispig botten gjord av digestivekex. En riktig smakfullträff! Fullända bakverket genom att pynta cheesecaken med syrliga lingon eller röda vinbär.
Här har du en härligt grön glass med sting! Sötman i vaniljglassen och matchans beska balanserar varandra utmärkt, och ingefära lyfter smakerna såväl som tillför syra och lite hetta.
Te är en mångsidig måltidsdryck. Liksom vin passar olika tesorter till olika sorters mat. En gyllene regel är att lättare te, som grönt te, går med lättare mat och kraftigare, svart te kan lyfta smakrika och kryddiga rätter.
Till fisk, skaldjur, kyckling och lättare vegetarisk mat passar det fint med ett friskt grönt te.
Svarta, fylliga teer fungerar ofta bra till mustiga kötträtter och grytor med lamm och vilt.
Ett milt jasminte är fräscht och gott till asiatiska rätter med lite hetta. Passar även utmärkt till fiskrätter.
Citrus, ingefära och honung är smaker som framhävs av kamomillte. Men kamomillte kan också vara gott till kraftigare kötträtter och sött.
Vardagshjälten i olika kostymer
Inspireras av olika former av lasagne som fungerar lika bra i matlådan som till helgens bjudning.
I glaset
Här visar vi steg för steg hur du gör bubble tea.
Sommarmat
Vi har samlat de bästa recepten och tips för att lyckas laga sommarmat till många.
Kycklingfärs
Smakrika recept som färssalladen Larb, burgare på kycklingfärs och krämiga dan dan-nudlar.
Bjudmat
Bjud på mat till många som är god, lätt att laga och ännu enklare att servera.
Fika
Svensk fika är lika uppskattat hos boende i Sverige som hos besökande turister.
Vintergrilla
Ta din grillade korv till nästa nivå med hembakade bröd, färska korvar och nya toppings.
Rabarber
Använd rabarber i mat och addera enkelt en sötsyrlig smak till allt från grönsalladen till marinaden.
Enkel matlagning
Den enkla maten som fungerar lika bra i stugan, som i husvagnens eller båtens mindre köksutrymmen.