Marsipanblad - så gör du, steg för steg!
Här visar vi steg för steg hur du gör blad av marsipan att garnera prinsesstårtan med.
Denna tårta som ser ut som en studentmössa är perfekt att fira studenten med! Här visar vi hur du lyckas göra en prinsesstårta som ser ut som en studentmössa.
Tips: Fler recept till studenten hittar du här!
Klassisk prinsesstårta som ser ut som en studentmössa är inte så svår att göra som man kan tro - vi visar hur du gör i filmen nedan!
Dela tårtbotten i 3 lager. Börja med att peta in kniven från sidan till tårtans mitt, och sedan gå långsamt runt hela vägen.
Tårtbottens första lager vänder vi först upp och ner så att den mörka sidan är uppåt - detta för att skapa snygga skärytor på tårtbitarna. På första lagret brer vi på ett jämt lager hallonsylt och sedan ett lager marsankräm som är blandad med vispad grädde.
På med nästa tårtlager - även denna med mörka sidan nedåt. På med mer marsangrädde och lägg på sista tårtbotten.
Fyll på ett tjockare lager av marsangrädde på översta lagret och sedan runt tårtans kanter.
Knåda marsipanen till en rund boll och kavla ut till en 3 - 4 mm tjock platta som är cirka 45 cm i diameter. Vi gör den extra stor så den är enkel att lägga på tårtan utan att forma massa veck. Se till att det hela tiden är lite mjöl på marsipanen när du kavlar så den varken fastnar på kaveln eller på bordet.
När det är dags att lägga på marsipanlocket ska du använda hela handflatorna och inte fingertopparna. Lägg snabbt på marsipanen över tårtan och dra lätt i marsipanens kanter så den blir slät. Stryk försiktigt med händerna så sätter den sig. Skär sedan av den extra marsipanen.
Ta två små bitar från den överblivna marsipanen. Färga gul och blå med karamellfärg. Platta ner kulorna och gör veck med en sked och sätt ihop till en liten dekoration.
Använd äggvita på mössans kant som klister - där sätter vi sedan ett svart sidenband.
Med hjälp av en tandpetare i tårtan fäster vi blomman, och mössans skärm gör vi av tillklippt svart papper som vi lägger under. Och så var studenttårtan klar!
Klicka på länken nedan för att gå till studenttårtans ingredienser och instruktioner.
Skapa, sortera, dela och samarbete med vår digitala inköpslista för mat. I inköpslistan kan du dessutom scanna produkter både för att lägga till i inköpslistan men även för att checka av när du handlar i butik. Självklart kan du lägga till ingredienser direkt från recept, lägga till erbjudanden och skapa påminnelser också. Listan kan göras lång, kom igång redan nu!
Här visar vi steg för steg hur du gör blad av marsipan att garnera prinsesstårtan med.
I film lär vi dig konditorknepen som gör tårtan till en riktig partyprinsessa.
Här visar vi, steg för steg, hur du lyckas göra egna, vackra marsipanrosor till tårtan!
I vår matskola visar vi hur du gör kolapaj - perfekt till fikat eller som efterrätt.
En favoritdessert som har allt - vacker, enkel och god. Så här gör du!
Gör din dessert både vacker och god med denna karamelltopping. Så gör du!
Lär dig göra italiensk maräng att toppa dina bakverk och desserter med. Steg för steg!
Vi berättar om den småländska nationaldagen och firar med marsipantårta av alla dess slag!
Varför heter det prinsesstårta? Och hur många tårtor stoppar vi egentligen i oss varje år?