Baka en perfekt tårtbotten
Vi ger dig bästa receptet på tårtbotten och tipsar om vad du bör tänka på för att lyckas.
Gör din egen marsipanros att smycka prinsesstårtan med. Här visar vi hur du gör, steg för steg. Men varför nöja sig med en ros? Låt alla kalasgäster få varsin!
Recept: Här hittar du alla våra prinsesstårtor!
Kavla ut marsipanen till en 2-3 mm tjock platta. "Mjöla" underlaget med lite florsocker, det hindrar marsipanen från att fastna. Men ta inte för mycket, det torkar ut. Ta sedan ut tio små rundlar med ett kakmått, litet glas eller kopp.
Rulla ihop den första rundeln till en smal rulle. Det blir själva rosenknoppen. Vira nästa "kronblad" runt rullen. Tryck fast det i botten så att det inte trillar av.
Fortsätt att vira bladen omlott och tryck fast dem en efter en. Vik sedan ut kanterna så att blomman öppnar sig som en riktig ros.
Skär av den nedre marsipanklumpen. Kvar har du den perfekta marsipanrosen.
Låt tårtan blomma! Gör många, alla kalasgäster borde få varsin marsipanros.
Vi ger dig bästa receptet på tårtbotten och tipsar om vad du bör tänka på för att lyckas.
I film lär vi dig konditorknepen som gör tårtan till en riktig partyprinsessa.
Recept, tips och hur man rulla rulltårtan går vi igenom här!
Här visar vi steg för steg hur du gör blad av marsipan att garnera prinsesstårtan med.
Bli en mästare på att vika diamanter med vår enkla steg för steg beskrivning.
Baka en regnbågstårta och gör någon glad - här visar vi steg för steg hur du lyckas.
Här visar vi steg för steg hur du gör en snygg dukningen med servettvikningen musslan.