Marsipanros

Matskola

Gör din egen marsipanros att smycka prinsesstårtan med. Här visar vi hur du gör, steg för steg. Men varför nöja sig med en ros? Låt alla kalasgäster få varsin!
Recept: Här hittar du alla våra prinsesstårtor!

Marsipanros - steg för steg

  1. En rund metallform skär ut cirklar i en utrullad deg på en yta.

    1. Kavla ut och gör rundlar

    Kavla ut marsipanen till en 2-­3 mm tjock platta. "Mjöla" underlaget med lite florsocker, det hindrar marsipanen från att fastna. Men ta inte för mycket, det torkar ut. Ta sedan ut tio små rundlar med ett kakmått, litet glas eller kopp.

  2. En bild av runda skivor av något som liknar kött eller korv, med en skiva som är upprullad.

    2. Börja forma

    Rulla ihop den första rundeln till en smal rulle. Det blir själva rosenknoppen. Vira nästa "kronblad" runt rullen. Tryck fast det i botten så att det inte trillar av.

  3. En ros av marsipan ligger på en yta med runda former.

    3. Lägg omlott och forma

    Fortsätt att vira bladen omlott och tryck fast dem en efter en. Vik sedan ut kanterna så att blomman öppnar sig som en riktig ros.

  4. En kniv skär i en bit mat bredvid en formad matbit på en yta.

    4. Skär av botten

    Skär av den nedre marsipanklumpen. Kvar har du den perfekta marsipanrosen.

  5. En tårtbit med flera lager ligger på en tallrik med en gaffel bredvid.

    5. Dekorera och njut!

    Låt tårtan blomma! Gör många, alla kalasgäster borde få varsin marsipanros.

Artiklar Visar 1588 stycken

Baka en perfekt tårtbotten

Bli ett tårtproffs!

Vi ger dig bästa receptet på tårtbotten och tipsar om vad du bör tänka på för att lyckas.

Rosenknopp!

Duka vackert!

Bli en mästare på att vika med vår enkla steg för steg beskrivning.

Servettvikning mussla

Duka & dekorera

Här visar vi steg för steg hur du gör en snygg dukningen med servettvikningen musslan.

Servettvikning näckros

Duka & dekorera

Följ steg för steg-beskrivningen och skapa den dekorativa servettvikningen näckrosen.