Gör din egen marsipanros att smycka prinsesstårtan med. Här visar vi hur du gör, steg för steg. Men varför nöja sig med en ros? Låt alla kalasgäster få varsin!
Recept: Här hittar du alla våra
prinsesstårtor!
Kavla ut marsipanen till en 2-3 mm tjock platta. "Mjöla" underlaget med lite florsocker, det hindrar marsipanen från att fastna. Men ta inte för mycket, det torkar ut. Ta sedan ut tio små rundlar med ett kakmått, litet glas eller kopp.
Rulla ihop den första rundeln till en smal rulle. Det blir själva rosenknoppen. Vira nästa "kronblad" runt rullen. Tryck fast det i botten så att det inte trillar av.
Fortsätt att vira bladen omlott och tryck fast dem en efter en. Vik sedan ut kanterna så att blomman öppnar sig som en riktig ros.
Skär av den nedre marsipanklumpen. Kvar har du den perfekta marsipanrosen.
Låt tårtan blomma! Gör många, alla kalasgäster borde få varsin marsipanros.