Matskola

Marsipanros

Gör din egen marsipanros att smycka prinsesstårtan med. Här visar vi hur du gör, steg för steg. Men varför nöja sig med en ros? Låt alla kalasgäster få varsin!
Recept: Här hittar du alla våra prinsesstårtor!

Marsipanros - steg för steg

  1. 1. Kavla ut och gör rundlar

    1. Kavla ut och gör rundlar

    Kavla ut marsipanen till en 2-­3 mm tjock platta. "Mjöla" underlaget med lite florsocker, det hindrar marsipanen från att fastna. Men ta inte för mycket, det torkar ut. Ta sedan ut tio små rundlar med ett kakmått, litet glas eller kopp.

  2. 2. Börja forma

    2. Börja forma

    Rulla ihop den första rundeln till en smal rulle. Det blir själva rosenknoppen. Vira nästa "kronblad" runt rullen. Tryck fast det i botten så att det inte trillar av.

  3. 3. Lägg omlott och forma

    3. Lägg omlott och forma

    Fortsätt att vira bladen omlott och tryck fast dem en efter en. Vik sedan ut kanterna så att blomman öppnar sig som en riktig ros.

  4. 4. Skär av botten

    4. Skär av botten

    Skär av den nedre marsipanklumpen. Kvar har du den perfekta marsipanrosen.

  5. 5. Dekorera och njut!

    5. Dekorera och njut!

    Låt tårtan blomma! Gör många, alla kalasgäster borde få varsin marsipanros.

Artiklar (1463)

Bli ett tårtproffs!

Baka en perfekt tårtbotten

Vi ger dig bästa receptet på tårtbotten och tipsar om vad du bör tänka på för att lyckas.

Duka vackert!

Rosenknopp!

Bli en mästare på att vika med vår enkla steg för steg beskrivning.

Duka elegant!

Servettvikning diamant

Bli en mästare på att vika diamanter med vår enkla steg för steg beskrivning.

Duka & dekorera

Servettvikning mussla

Här visar vi steg för steg hur du gör en snygg dukningen med servettvikningen musslan.