Bjud på en proffsigt dekorerad prinsesstårta med rabarberkompott, hemkokt vaniljkräm och jordgubbar. I filmen lär vi dig konditorknepen som gör tårtan till en riktig partyprinsessa - och hur du får till det syrénlila marsipanbandet som pricken över i.
Blir du sugen? Här hittar du
receptet på prinsesstårta.
Dela tårtbotten i tre delar. Vänd bottnarna upp och ner så att bottensidan kommer uppåt.
Bred vaniljkräm på det understa lagret. Lägg på nästa botten.
Bred på rabarberkompott på mittenlagret. Lägg sedan grädden direkt på rabarberkompotten. Forma grädden så att den blir toppig mot mitten.
Lägg försiktigt på den översta botten ovanpå grädden så att den formas efter toppigheten.
Lägg marsipanlocket direkt ovanpå sockerkaksbotten och klä försiktigt in hela tårtan. Skär bort kanterna nedtill.
Skär försiktigt åtta snitt i marsipanen på ovansidan av tårtan. Vik ut flikarna så att det bildar som ett stjärnmönster. Fyll hålet i mitten med jordgubbar.
Vrid en lång remsa av lila marsipan från båda ändar så att det bildar som en jirlang. Lägg den längs med nederkanten på tårtan.
Pudra hela tårtan med florsocker. Klar att servera!