Matskola

Prinsesstårta på konditorsvis

Bjud på en proffsigt dekorerad prinsesstårta med rabarberkompott, hemkokt vaniljkräm och jordgubbar. I filmen lär vi dig konditorknepen som gör tårtan till en riktig partyprinsessa - och hur du får till det syrénlila marsipanbandet som pricken över i.
Blir du sugen? Här hittar du receptet på prinsesstårta.

Så här monterar du prinsesstårtan

  1. 1. Dela tårtbotten

    Dela tårtbotten i tre delar. Vänd bottnarna upp och ner så att bottensidan kommer uppåt.

  2. 2. Understa lagret

    Bred vaniljkräm på det understa lagret. Lägg på nästa botten.

  3. 3. Mellanlagret

    Bred på rabarberkompott på mittenlagret. Lägg sedan grädden direkt på rabarberkompotten. Forma grädden så att den blir toppig mot mitten.

  4. 4. Översta lagret

    Lägg försiktigt på den översta botten ovanpå grädden så att den formas efter toppigheten.

  5. 5. Klä med marsipan

    Lägg marsipanlocket direkt ovanpå sockerkaksbotten och klä försiktigt in hela tårtan. Skär bort kanterna nedtill.

  6. 6. Skär ut flikar

    Skär försiktigt åtta snitt i marsipanen på ovansidan av tårtan. Vik ut flikarna så att det bildar som ett stjärnmönster. Fyll hålet i mitten med jordgubbar.

  7. 7. Marsipanband

    Vrid en lång remsa av lila marsipan från båda ändar så att det bildar som en jirlang. Lägg den längs med nederkanten på tårtan.

  8. 8. Sista touchen

    Pudra hela tårtan med florsocker. Klar att servera!

Artiklar (1546)

Tårtbonanza

Godaste tårtorna

Rulltårta, lyxig chokladmoussetårta eller en smarrig mojito cheesecake?

Bli ett tårtproffs!

Baka en perfekt tårtbotten

Vi ger dig bästa receptet på tårtbotten och tipsar om vad du bör tänka på för att lyckas.

Allt om

Fössta tossdan i mass

Vi berättar om den småländska nationaldagen och firar med marsipantårta av alla dess slag!

Matskola

Marsipanros

Här visar vi, steg för steg, hur du lyckas göra egna, vackra marsipanrosor till tårtan!