Matskola

Marsipanblad

Att få till en perfekt och slät marsipantårta kräver stort tålamod. Här visar vi hur du istället kan göra blad av marsipan att dekorera prinsesstårtan med.
Tips: Här visar vi hur du gör vackra marsipanrosor till tårtan.

Marsipanblad - steg för steg

  1. 1. Kavla och skär ut blad

    1. Kavla och skär ut blad

    Kavla ut varje bit till en 2­3 mm tjock platta."Mjöla" underlaget med lite florsocker, det hindrar marsipanen från att fastna. Men ta inte för mycket, det torkar ut marsipanen och gör den svårarbetad. Skär sedan ut ovala blad med en vass kniv. Låt bladen variera i storlek precis som de gör i naturen.

  2. 2. Tryck ut bladnerver

    2. Tryck ut bladnerver

    Och nu till bladnerverna. Använd med fördel baksidan av knivbladet, där den inte är vass. Tryck lätt längs mitten av varje blad. Du ska alltså inte skära igenom. Tryck sedan fram nerverna på sidorna.

  3. 3. Dekorera och njut!

    3. Dekorera och njut!

    Dekorera tårtan med bladen i omlott, istället för den klassiskt släta marsipantårtan.

Artiklar (1439)

Bli ett tårtproffs!

Baka en perfekt tårtbotten

Vi ger dig bästa receptet på tårtbotten och tipsar om vad du bör tänka på för att lyckas.

Matskola

Marsipanros

Här visar vi, steg för steg, hur du lyckas göra egna, vackra marsipanrosor till tårtan!

Allt om

Fössta tossdan i mass

Vi berättar om den småländska nationaldagen och firar med marsipantårta av alla dess slag!

Mathistoria

Prinsesstårtans historia

Varför heter det prinsesstårta? Och hur många tårtor stoppar vi egentligen i oss varje år?