Baka en perfekt tårtbotten
Vi ger dig bästa receptet på tårtbotten och tipsar om vad du bör tänka på för att lyckas.
Att få till en perfekt och slät marsipantårta kräver stort tålamod. Här visar vi hur du istället kan göra blad av marsipan att dekorera prinsesstårtan med.
Tips: Här visar vi hur du gör vackra marsipanrosor till tårtan.
Kavla ut varje bit till en 23 mm tjock platta."Mjöla" underlaget med lite florsocker, det hindrar marsipanen från att fastna. Men ta inte för mycket, det torkar ut marsipanen och gör den svårarbetad. Skär sedan ut ovala blad med en vass kniv. Låt bladen variera i storlek precis som de gör i naturen.
Och nu till bladnerverna. Använd med fördel baksidan av knivbladet, där den inte är vass. Tryck lätt längs mitten av varje blad. Du ska alltså inte skära igenom. Tryck sedan fram nerverna på sidorna.
Dekorera tårtan med bladen i omlott, istället för den klassiskt släta marsipantårtan.
Vi ger dig bästa receptet på tårtbotten och tipsar om vad du bör tänka på för att lyckas.
Här visar vi, steg för steg, hur du lyckas göra egna, vackra marsipanrosor till tårtan!
Varför heter det prinsesstårta? Och hur många tårtor stoppar vi egentligen i oss varje år?
Vi berättar om den småländska nationaldagen och firar med marsipantårta av alla dess slag!
Lär dig göra italiensk maräng att toppa dina bakverk och desserter med. Steg för steg!
Gör din dessert både vacker och god med denna karamelltopping. Så gör du!
I film lär vi dig konditorknepen som gör tårtan till en riktig partyprinsessa.
Baka en regnbågstårta och gör någon glad - här visar vi steg för steg hur du lyckas.