Citron- och hallonmoussetårta
En frisk tårta i flera höga lager, eller layer cake, som det heter på engelska. Bjud som den är med frisk hallonsås och färska bär, eller ställ citron- och hallonmoussetårtan ovanpå en maffig chokladtårta och impa på gästerna med en riktig höjdartårta!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
Tårtbottnar med citron
Hallonmousse
Hallonsås
För alla
Gör glutenfri: Baka en egen glutenfri tårtbotten och använd glutenfritt ströbröd eller pofiber till formen, alternativt köp en färdig glutenfri tårtbotten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Innehåller ägg och mjölkprotein.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 eller 5dl vispgrädde alltså
Sissel
2022-06-16Ska de vara 3 eller 5dl i hallonmoussen? I beskrivningen står de 3 och i själva receptet står de 5..?
Sissel
2022-06-16Hej Sissel! Vispgrädden ska i moussen i omgångar. Det ska vara först 3 dl grädde (steg 9) och resterande 2 dl ska i moussen senare (steg 12). Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-16Familjens favorittårta
Gunilla
2021-03-17