Citron- och hallonmoussetårta

En söt tårta i flera lager med ljuvlig hallonmousse. Mjuka citronbottnar ger en extra dimension till tårtan. Gör en härlig hallonmousse att fylla tårtan med, det är alltid en uppskattad tårtfyllning! Toppa med en frisk hallonsås och färska bär.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Ingredienser
ca 12 bitar
Tårtbottnar med citron
4 rumsvarma ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk finrivet citronskal
sockerlag (lös upp 1 dl socker i 1 dl vatten, för 12 bitar)
Hallonmousse
250 g frysta, tinade hallon
2 gelatinblad
2 äggulor
1/2 dl strösocker
5 dl vispgrädde
Hallonsås
125 g frysta, tinade hallon (helst svenska)
1 dl florsocker
ev röd hushållsfärg
Gör så här
00:03:00
00:15:00
08:00:00
Montering av tårtan
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1493 KJ / 357 kCal
Fett20 g
Salt0.18 g
Kolhydrater39 g
Protein5 g
Kommentarer
3 eller 5dl vispgrädde alltså
Sissel
2022-06-16Ska de vara 3 eller 5dl i hallonmoussen? I beskrivningen står de 3 och i själva receptet står de 5..?
Sissel
2022-06-16Hej Sissel! Vispgrädden ska i moussen i omgångar. Det ska vara först 3 dl grädde (steg 9) och resterande 2 dl ska i moussen senare (steg 12). Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-16Familjens favorittårta
Gunilla
2021-03-17