Citron- och hallonmoussetårta
En frisk tårta i flera höga lager, eller layer cake, som det heter på engelska. Bjud som den är med frisk hallonsås och färska bär, eller ställ citron- och hallonmoussetårtan ovanpå en maffig chokladtårta och impa på gästerna med en riktig höjdartårta!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
ca 12 bitar
Tårtbottnar med citron
4 rumsvarma ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk finrivet citronskal
sockerlag (lös upp 1 dl socker i 1 dl vatten, för 12 bitar)
Hallonmousse
250 g frysta, tinade hallon
2 gelatinblad
2 äggulor
1/2 dl strösocker
5 dl vispgrädde
Hallonsås
125 g frysta, tinade hallon (helst svenska)
1 dl florsocker
ev röd hushållsfärg
Gör så här
Montering av tårtan
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1493 KJ / 357 kCal
Fett20 g
Salt0.18 g
Kolhydrater39 g
Protein5 g
Kommentarer
3 eller 5dl vispgrädde alltså
Sissel
2022-06-16Ska de vara 3 eller 5dl i hallonmoussen? I beskrivningen står de 3 och i själva receptet står de 5..?
Sissel
2022-06-16Hej Sissel! Vispgrädden ska i moussen i omgångar. Det ska vara först 3 dl grädde (steg 9) och resterande 2 dl ska i moussen senare (steg 12). Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-16Familjens favorittårta
Gunilla
2021-03-17