Citron- och hallonmoussetårta

121
2
Citron- och hallonmoussetårta

En friskt somrig tårta i flera höga lager, eller layer cake, som det heter på engelska. Bjud som den är med frisk hallonsås och färska bär, eller ställ citron- och hallonmoussetårtan ovanpå en maffig chokladtårta och impa på gästerna med en riktig höjdartårta!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Citron- och hallonmoussetårta

Ingredienser

ca 12 bitar

Tårtbottnar med citron

4
rumsvarma ägg
2 dl
strösocker
1 dl
vetemjöl
1 dl
potatismjöl
1 tsk
bakpulver
1 msk
finrivet citronskal
-
sockerlag (lös upp 1 dl socker i 1 dl vatten, för 12 bitar)

Hallonmousse

250 g
frysta, tinade hallon
2
gelatinblad
2
äggulor
1/2 dl
strösocker
5 dl
vispgrädde

Hallonsås

125 g
frysta, tinade hallon (helst svenska)
1 dl
florsocker
-
ev röd hushållsfärg

För alla

Gör glutenfri: Baka en egen glutenfri tårtbotten och använd glutenfritt ströbröd eller pofiber till formen, alternativt köp en färdig glutenfri tårtbotten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Innehåller ägg och mjölkprotein.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Montering av tårtan

Tips

Bottnarna kan bakas 1–2 dagar i förväg. De kan även göras upp till en månad i förväg. Plasta in väl och förvara i frysen. Hallonmoussen och hallonsåsen kan göras 1 dag i förväg, men vänta med att blanda ner grädden i moussen till serveringsdagen.

Vad tyckte du om receptet?

121

Kommentarer

Gunilla

2021-03-17

Familjens favorittårta

Kati

2016-03-08

Fantastiskt god, adderade lite choklad i dekoren så fick man med det goda också.

Näringsvärde per portion

Energi 1493 KJ / 357 kCal
Fett 20 g
Salt 0.18 g
Kolhydrater 39 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept