Inkokt potatis med rökt laxmajonnäs
En nytänkande rätt inspirerad av inkokt lax där potatis kokas i en lag av öl, fänkålsfrön, lök och morot och serveras tillsammans med en krämig rökt laxmajonnäs och krispiga pommes pinnes.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
6 portioner
500 g små delikatesspotatisar
2 gula lökar
1 stor morot
2 lagerblad
1 msk fänkålsfrön
1 tsk salt
1 1/2 dl öl (gärna ljus lager)
1/2 dl ättiksprit (12%)
50 g smör
Majonnäs med rökt lax
1 äggula
2 skivor kallrökt lax
1 tsk ättiksprit (12%)
1 msk dijonsenap
2 dl neutral olja
Till servering
2 msk finskuren gräslök
1/2 dl plockad färsk dill
pommes pinnes eller potatischips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1922 KJ / 460 kCal
Fett38 g
Salt1.7 g
Kolhydrater21 g
Protein6 g
Kommentarer
Har aldrig varit hungrigare!! Borde ha läst kommentarerna innan jag började laga middag… höjde temp till 225 grader med folie på efter 1,5 h och väntar med spänning på när den ska bli klar! Blir uppesittarkväll ikväll!!
Maria
2023-04-14Hej Maria och alla andra! Våra kockar hälsar att det är viktigt att välja små delikatesspotatisar (eller skära stora potatisar i små bitar) och vi har även ökat ugnstemperaturen från 150°C till 175°C. Det är också bra att komma ihåg att alla ugnar är olika, så det är bra att hålla lite koll på potatisarna i ugnen. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-17Efter att ha tagit del av tidigare kommentarer så körde jag på 175 grader i 1,5 timme ish. Då var de genomkörda.
Ida
2023-04-12Körde 150 grader i en halvtimme och potatisen var knappt ljummen. Höjde till 225 och lade på folien först efter det börjar sjuda och fortsatte ca 45-60 min. Blev mycket bra.
Joel
2023-04-09