Sill med senapskräm och krasse

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Sill med senapskräm och krasse

En modern variant på senapssill som passar perfekt på påsk- eller midsommarbuffén! Toppa 5-minuterssill med en kräm gjord på vispgrädde och senap tillsammans med mortlade och picklade senapsfrön. Serveras gärna med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Sill med senapskräm och krasse

Ingredienser

6 portioner

Picklade senapsfrön

1/4 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl strösocker
1 dl vatten
2 msk gula senapsfrön
1 msk bruna senapsfrön
1 förp 5-minuters inläggningssill (à 430 g)
1 msk gula senapsfrön
1 dl vispgrädde
1 msk skånsk senap
1 msk dijonsenap
smörgåskrasse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Succe på påskbuffen! Helt klart den bästa senapssillen. Och vacker uppläggning!

Ann-christin

2023-04-12

Småpilligt men vi var alla överens om att det här var mycket gott och godare än vanlig senapssill på burk. Senapskornen blir knastriga, senapsgrädden len.

Roland

2023-04-09

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl krasse.
Energi783 KJ / 187 kCal
Fett14 g
Salt1.1 g
Kolhydrater10 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Picklade rotfrukter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Löksill med portvin
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Brantevikssill
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Lime- och vitlökssill
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumisallad med citronmajo och krispigt bovete
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Rödlökssill med balsamvinäger och honung
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga