Grytbröd

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
5
Grytbröd

Grytbröd bakar du enkelt i en gjutjärnsgryta och resultatet blir magiskt varje gång – ett luftigt och mjukt inre med en knaprig brödskorpa. I detta recept på grytbröd kalljäser degen under natten.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Grytbröd

Ingredienser

1 bröd
25 g  färsk jäst
5 dl  kallt vatten
7 dl  vetemjöl
1 1/2 dl  dinkel- eller finmalet rågmjöl
3/4 msk  salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på ett bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Gott och segt bröd med hård skorpa. Så enkelt att baka. Rekommenderas.

Gun

2023-05-01

Väldigt enkelt att göra och gott. Hela brödet blev ”segt” som surdegsbröd.

Maria

2023-04-18

Ska locket på grytan aldrig användas? Vanligtvis med bröd som gräddas i gryta så brukar det väl gräddas med lock en stund och sen ta av det för att få yta?

Jessica

2023-04-10

Hej Jessica! I det här receptet behövs inte locket användas.😊 Lycka till med bakningen och hoppas det smakar! Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-04-13

Näringsvärde per portion

Energi7362 KJ / 1759 kCal
Fett9 g
Salt5.3 g
Kolhydrater354 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Briochebullar med vaniljkräm och jordgubbar
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kalljästa frallor
Betyg 3.8 av 5.
310 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Ättiksströmming
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Chokladtårta med marängspöken
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Gudruns knäckebröd med pumpakärnor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebröd
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga