Grytbröd

Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
11
Grytbröd

Grytbröd bakar du enkelt i en gjutjärnsgryta och resultatet blir magiskt varje gång – ett luftigt och mjukt inre med en knaprig brödskorpa. I detta recept på grytbröd kalljäser degen under natten.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Grytbröd

Ingredienser

1 bröd
25 g  färsk jäst
5 dl  kallt vatten
7 dl  vetemjöl (7 dl motsvarar ca 420 g)
1 1/2 dl  dinkel- eller finmalet rågmjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 90 g)
3/4 msk  salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på ett bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Går det fint att dubbla receptet men använda samma storlek på gryta? Gillar inte när man lämnar en halv gäst, blir oftast att den glöms bort.

Eleonora

2024-04-01

Hej Elenora! Det har vi inte prövat. Tror dock att den kommer att jäsa över grytan. Då är det bättre att göra 2 bröd, Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-04-02

Kan man använda torrjäst isf färsk? Och hur mycket ska jag då ta?

Ann-charlotte

2023-10-10

Hej Ann-Charlotte! Det är inget vi har provbakat men det funkar säkert. Läs på jästförpackningen för tips om mängd. Skriv gärna en ny kommentar och berätta hur brödet blev. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-10-10

Magiskt gott och ffa enkelt! Brukar byta ut 1 dl vete extra mot råg vilket funkar bra. Tar bara 1 tsk salt i degen och strör istället lite flingsalt o fröer på brödet innan bakning.

Anna-karin

2023-09-12

Näringsvärde per portion

Energi7362 KJ / 1759 kCal
Fett9 g
Salt5.3 g
Kolhydrater354 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Smörfrallor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kalljäst focaccia
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Briochebullar med vaniljkräm och jordgubbar
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Ättiksströmming
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga