Grytbröd bakar du enkelt i en gjutjärnsgryta och resultatet blir magiskt varje gång – ett luftigt och mjukt inre med en knaprig brödskorpa. I detta recept på grytbröd kalljäser degen under natten.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på ett bröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och segt bröd med hård skorpa. Så enkelt att baka. Rekommenderas.
Gun
2023-05-01Väldigt enkelt att göra och gott. Hela brödet blev ”segt” som surdegsbröd.
Maria
2023-04-18Ska locket på grytan aldrig användas? Vanligtvis med bröd som gräddas i gryta så brukar det väl gräddas med lock en stund och sen ta av det för att få yta?
Jessica
2023-04-10Hej Jessica! I det här receptet behövs inte locket användas.😊 Lycka till med bakningen och hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-13