Lakto-vegetarisk pastej med chilipicklad gurka
Vegopastej gjord på svamp och svarta bönor är ett gott och krämigt tillbehör som passar utmärkt på snacksbrickan eller som pålägg på mackan. Här serverar vi pastejen med het och sötsyrlig gurka picklad med chili.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
6-8 portioner
Chilipicklad gurka
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 msk chiliflakes
1 msk gula senapsfrön
1 msk fänkålsfrön
2 dl vatten
250 g snackgurka
Pastej
2 gula lökar
250 g champinjoner
100 g smör
1 förp svarta bönor (à 380 g)
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk färsk eller torkad timjan (1 1/2 msk färsk motsvarar ca 1 tsk torkad)
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
tryffelolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port inkl picklad gurka.
Energi1098 KJ / 262 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g
Kommentar
Mycket god smak men tycker att ration pastej/gurka var lite off. Skulle dubbla mängden gurka (eller halvera pastejen, men det var gott och uppskattat av alla så dubbel gurka hade gått åt!)
Ida
2023-04-12