Vispad äggtoddy med rövargodis och havtorn
Denna vispade variant på äggtoddy är en fluffig och härlig efterrätt som kräver lite tid. Toddyn fulländas med salt kolasås och toppas med syrliga havtorn och rövargodis – ugnsrostade och karamelliserade havregryn.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
6 portioner
Äggtoddy
3 gelatinblad
4 äggulor
1/2 dl brun farin
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk konjak eller mörk rom
2 1/2 dl vispgrädde
Salt kolasås
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
50 g smör
3/4 dl vispgrädde
Rövargodis
25 g smält smör
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
Till servering
2 dl tinade havtorn
För alla
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör så här
Tips
Spara de överblivna äggvitorna i kylen i upp till fem dagar eller frys in. Perfekt när du vill göra maränger eller drinkar med äggviteskum.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2145 KJ / 512 kCal
Fett36 g
Salt0.8 g
Kolhydrater40 g
Protein6 g
Kommentar
Mycket gott! Men den salta kolasåsen blev alltför salt. Om man drar ner lite på saltet blir det betydligt bättre.
Cecilia
2023-04-08