Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Prova att pickla ägg – ett festligt tillagningssätt där löskokta ägg läggs i en lag av soja och ättika för smak och färg. Servera sedan ägghalvorna med en krämig majonnäsröra med kaviar och rom och toppa med strimlade noriblad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
6 portioner
Sojapicklade ägg
6 ägg
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl japansk soja
2 dl vatten
Kaviarmajonnäs
3 msk kaviar
1/2 dl majonnäs
ev 1/2 noriark (torkat sjögräs)
1 förp röd stenbitsrom (à 75 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi713 KJ / 170 kCal
Fett14 g
Salt1.3 g
Kolhydrater2 g
Protein9 g
Kommentarer
Blev mycket populärt på påskbordet!
Joel
2023-04-09Vi var fyra vuxna som testade detta, där två är såna som emellanåt äter kaviar som pålägg och två inte gör det. Vi två som inte är helt begeistrade i kaviar, tyckte att den smaken helt tog över och lät ingen annan smak komma fram, medan de med kaviarvana också kände en liten syrlighet, men i övrigt ingen skillnad. Kul att ha testat, men jag kommer nog skippa det sojapicklade och köra majonnäs utan iblandning av kaviar framöver.
Fredrik
2023-04-09