Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
2
Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs

Prova att pickla ägg – ett festligt tillagningssätt där löskokta ägg läggs i en lag av soja och ättika för smak och färg. Servera sedan ägghalvorna med en krämig majonnäsröra med kaviar och rom och toppa med strimlade noriblad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs

Ingredienser

6 portioner

Sojapicklade ägg

6   ägg
1/2 dl  ättiksprit (12%)
1 dl  japansk soja
2 dl  vatten

Kaviarmajonnäs

3 msk  kaviar
1/2 dl  majonnäs
ev 1/2   noriark (torkat sjögräs)
1   förp röd stenbitsrom (à 75 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Skär av botten på ägghalvorna så står de stadigt vid servering.
Använd valfri rom eller tångcaviar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Blev mycket populärt på påskbordet!

Joel

2023-04-09

Vi var fyra vuxna som testade detta, där två är såna som emellanåt äter kaviar som pålägg och två inte gör det. Vi två som inte är helt begeistrade i kaviar, tyckte att den smaken helt tog över och lät ingen annan smak komma fram, medan de med kaviarvana också kände en liten syrlighet, men i övrigt ingen skillnad. Kul att ha testat, men jag kommer nog skippa det sojapicklade och köra majonnäs utan iblandning av kaviar framöver.

Fredrik

2023-04-09

Näringsvärde per portion

Energi713 KJ / 170 kCal
Fett14 g
Salt1.3 g
Kolhydrater2 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Löksill med portvin
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Picklad zucchini med rosmarin och citron
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Romtopf – frukt och bär inlagda i rom
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Brantevikssill
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Laxtårta med kavring
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Ättiksströmming
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga