Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Prova att pickla ägg – ett festligt tillagningssätt där löskokta ägg läggs i en lag av soja och ättika för smak och färg. Servera sedan ägghalvorna med en krämig majonnäsröra med kaviar och rom och toppa med strimlade noriblad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
6 portioner
Sojapicklade ägg
6 ägg
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl japansk soja
2 dl vatten
Kaviarmajonnäs
3 msk kaviar
1/2 dl majonnäs
ev 1/2 noriark (torkat sjögräs)
1 förp röd stenbitsrom (à 75 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Skär av botten på ägghalvorna så står de stadigt vid servering.
Använd valfri rom eller tångcaviar.
Använd valfri rom eller tångcaviar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi713 KJ / 170 kCal
Fett14 g
Salt1.3 g
Kolhydrater2 g
Protein9 g
Kommentarer
Blev mycket populärt på påskbordet!
Joel
2023-04-09Vi var fyra vuxna som testade detta, där två är såna som emellanåt äter kaviar som pålägg och två inte gör det. Vi två som inte är helt begeistrade i kaviar, tyckte att den smaken helt tog över och lät ingen annan smak komma fram, medan de med kaviarvana också kände en liten syrlighet, men i övrigt ingen skillnad. Kul att ha testat, men jag kommer nog skippa det sojapicklade och köra majonnäs utan iblandning av kaviar framöver.
Fredrik
2023-04-09