Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
2
Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs

Prova att pickla ägg – ett festligt tillagningssätt där löskokta ägg läggs i en lag av soja och ättika för smak och färg. Servera sedan ägghalvorna med en krämig majonnäsröra med kaviar och rom och toppa med strimlade noriblad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs

Ingredienser

6 portioner

Sojapicklade ägg

6 ägg
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl japansk soja
2 dl vatten

Kaviarmajonnäs

3 msk kaviar
1/2 dl majonnäs
ev 1/2 noriark (torkat sjögräs)
1 förp röd stenbitsrom (à 75 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Blev mycket populärt på påskbordet!

Joel

2023-04-09

Vi var fyra vuxna som testade detta, där två är såna som emellanåt äter kaviar som pålägg och två inte gör det. Vi två som inte är helt begeistrade i kaviar, tyckte att den smaken helt tog över och lät ingen annan smak komma fram, medan de med kaviarvana också kände en liten syrlighet, men i övrigt ingen skillnad. Kul att ha testat, men jag kommer nog skippa det sojapicklade och köra majonnäs utan iblandning av kaviar framöver.

Fredrik

2023-04-09

Näringsvärde per portion

Energi713 KJ / 170 kCal
Fett14 g
Salt1.3 g
Kolhydrater2 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Laxtårta med kavring
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Krokan
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga