Lammstek med morot i syrlig buljong
Laga en tolkning på den klassiska rätten kalv i dill! Här tillagas lammstek tillsammans med morot, kål och mycket dill i en syrlig och gräddig buljong med örtiga och värmande toner. Kanske en ny favorit på påskbordet?
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 lammstek (à ca 1 kg)
2 msk lökpulver
1 msk dillfrön
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk smör
10 små morötter gärna olika färger (10 st motsvarar ca 800 g)
1 liten spetskål (à ca 600 g)
3 dl äppelmust
1 dl vispgrädde
1 msk ättiksprit (12%)
2 dl hackad dill
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfrian produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Tips
Välj fryst dill för ett billigare alternativ.
Har du vitkål hemma? Använd det istället för spetskål.
Har du vitkål hemma? Använd det istället för spetskål.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2417 KJ / 579 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater29 g
Protein56 g
Kommentarer