Lammstek med morot i syrlig buljong

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
0
Lammstek med morot i syrlig buljong

Laga en tolkning på den klassiska rätten kalv i dill! Här tillagas lammstek tillsammans med morot, kål och mycket dill i en syrlig och gräddig buljong med örtiga och värmande toner. Kanske en ny favorit på påskbordet?

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Lammstek med morot i syrlig buljong

Ingredienser

4 portioner
1   lammstek (à ca 1 kg)
2 msk  lökpulver
1 msk  dillfrön
1 1/2 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
2 msk  smör
10   små morötter gärna olika färger (10 st motsvarar ca 800 g)
1   liten spetskål (à ca 600 g)
3 dl  äppelmust
1 dl  vispgrädde
1 msk  ättiksprit (12%)
2 dl  hackad dill

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfrian produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Välj fryst dill för ett billigare alternativ.
Har du vitkål hemma? Använd det istället för spetskål.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2417 KJ / 579 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater29 g
Protein56 g

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Tortilla med lammstek och pumpapuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med svartpeppar och äppelmust
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljglass i äppelmust med mandelbiskvier
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga