Minisemlor

197
2
Minisemlor

Underbara hemgjorda minisemlor. Mjuka semmelbullar fyllda med mandelmassa och grädde, precis som det ska vara. Det är svårt att bara ta en av dessa ljuvliga semlor, men om alla inte går åt på fettisdagen kan man frysa in bullarna utan fyllning. De är jättegoda att äta som de är.

Skriv ut
Minisemlor

Ingredienser

ca 30 st

Semmelbullar

1 tsk
kardemummakärnor
50 g
smör
2 dl
mjölk
25 g
färsk jäst
1
ägg
0.5 dl
strösocker
1 krm
salt
2 krm
hjorthornssalt
5.5 - 6 dl
vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)

Pensling

1
ägg

Fyllning till 10 bullar

ca 0.5 dl
inkråm (från bullarna)
100 g
mandelmassa
2 - 3 msk
vispgrädde (eller mjölk)

Garnering till 10 bullar

1.5 dl
vispgrädde
-
florsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Frys bullarna som inte är fyllda och använd vid ett senare tillfälle.

Vad tyckte du om receptet?

197

Kommentarer

Etaf

1/17/2020

Cecilia det du tänker på är bikarbonat .

Cecilia

1/15/2019

Vad fyller hjortronsaltet för funktion? Trodde det behöver vara någon syra i, exempelvis citron för att ge en jäseffekt? Hjortronsaltet kan ju även ge en bismak.

Redaktionen ICAse

1/29/2019

Hej Cecilia! Ja, den brukar ju ha funktionen i torra kakor för att de ska bli spröda och porösa. Men i detta fall har vi dessvärre inte bagaren kvar hos oss för att fråga om just detta recetpet... Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 796 KJ / 190 kCal
Fett 12 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 17 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept