Minisemlor

Underbara hemgjorda minisemlor. Mjuka semmelbullar fyllda med mandelmassa och grädde, precis som det ska vara. Det är svårt att bara ta en av dessa ljuvliga semlor, men om alla inte går åt på fettisdagen kan man frysa in bullarna utan fyllning. De är jättegoda att äta som de är.

Ingredienser
ca 30 st
Semmelbullar
1 tsk kardemummakärnor
50 g smör
2 dl mjölk
25 g färsk jäst
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 krm salt
2 krm hjorthornssalt
5 1/2 - 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
Pensling
1 ägg
Fyllning till 10 bullar
ca 1/2 dl inkråm (från bullarna)
100 g mandelmassa
2 - 3 msk vispgrädde (eller mjölk)
Garnering till 10 bullar
1 1/2 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här
00:05:00
00:40:00
00:30:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi796 KJ / 190 kCal
Fett12 g
Salt0.1 g
Kolhydrater17 g
Protein3 g
Kommentarer
Otroligt bra recept Jag kallar mina vårsemlor fyller dom med olika sylter tex blåbärssylt Dom ar blivit poppis Så jag kommer alltid att baka dom och ha frysen full mvh
Lena
2025-02-04Hur många gram ska varje bulle väga?
Inez
2022-01-15Kan man göra dem i varmluftsugn? Isf vilken temp och tid? :D
Emma
2022-01-15