Minisemlor
Underbara hemgjorda minisemlor. Mjuka semmelbullar fyllda med mandelmassa och grädde, precis som det ska vara. Det är svårt att bara ta en av dessa ljuvliga semlor, men om alla inte går åt på fettisdagen kan man frysa in bullarna utan fyllning. De är jättegoda att äta som de är.
Ingredienser
ca 30 st
Semmelbullar
1 tsk kardemummakärnor
50 g smör
2 dl mjölk
25 g färsk jäst
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 krm salt
2 krm hjorthornssalt
5 1/2 - 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
Pensling
1 ägg
Fyllning till 10 bullar
ca 1/2 dl inkråm (från bullarna)
100 g mandelmassa
2 - 3 msk vispgrädde (eller mjölk)
Garnering till 10 bullar
1 1/2 dl vispgrädde
florsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Frys bullarna som inte är fyllda och använd vid ett senare tillfälle.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi796 KJ / 190 kCal
Fett12 g
Salt0.1 g
Kolhydrater17 g
Protein3 g
Kommentarer
Hur många gram ska varje bulle väga?
Inez
2022-01-15Kan man göra dem i varmluftsugn? Isf vilken temp och tid? :D
Emma
2022-01-15Riktigt goda! Men jag gjorde bara 20 stycken. De blev lagom stora!
Kerstin
2021-02-19