Minisemlor

218
8
Minisemlor

Underbara hemgjorda minisemlor. Mjuka semmelbullar fyllda med mandelmassa och grädde, precis som det ska vara. Det är svårt att bara ta en av dessa ljuvliga semlor, men om alla inte går åt på fettisdagen kan man frysa in bullarna utan fyllning. De är jättegoda att äta som de är.

Skriv ut
Minisemlor

Ingredienser

ca 30 st

Semmelbullar

1 tsk
kardemummakärnor
50 g
smör
2 dl
mjölk
25 g
färsk jäst
1
ägg
1/2 dl
strösocker
1 krm
salt
2 krm
hjorthornssalt
5 1/2 - 6 dl
vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)

Pensling

1
ägg

Fyllning till 10 bullar

ca 1/2 dl
inkråm (från bullarna)
100 g
mandelmassa
2 - 3 msk
vispgrädde (eller mjölk)

Garnering till 10 bullar

1 1/2 dl
vispgrädde
-
florsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Frys bullarna som inte är fyllda och använd vid ett senare tillfälle.

Vad tyckte du om receptet?

218

Kommentarer

Kerstin

2021-02-19

Riktigt goda! Men jag gjorde bara 20 stycken. De blev lagom stora!

Sofia

2021-02-16

Kan man halvera receptet

Redaktionen ICAse

2021-02-23

Hej Sofia! Ja, det går bra att halvera receptet. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Ingalill

2021-02-16

Skriv gärna om ugnstemperaturen gäller varmluft eller vanlig ugn. Jag gjorde halvminibullar, 18st, det fungerade bra.

Redaktionen ICAse

2021-02-23

Hej Ingalill! Alla våra recept är med över och under värme om inte vi har separat skrivit att det ska vara varmluft eller annan ugnsfunktion. 😊 Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 796 KJ / 190 kCal
Fett 12 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 17 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept