Minisemlor

226
10
Minisemlor

Underbara hemgjorda minisemlor. Mjuka semmelbullar fyllda med mandelmassa och grädde, precis som det ska vara. Det är svårt att bara ta en av dessa ljuvliga semlor, men om alla inte går åt på fettisdagen kan man frysa in bullarna utan fyllning. De är jättegoda att äta som de är.

Minisemlor

Ingredienser

ca 30 st

Semmelbullar

1 tsk kardemummakärnor
50 g smör
2 dl mjölk
25 g färsk jäst
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 krm salt
2 krm hjorthornssalt
5 1/2 - 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)

Pensling

1 ägg

Fyllning till 10 bullar

ca 1/2 dl inkråm (från bullarna)
100 g mandelmassa
2 - 3 msk vispgrädde (eller mjölk)

Garnering till 10 bullar

1 1/2 dl vispgrädde
florsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Frys bullarna som inte är fyllda och använd vid ett senare tillfälle.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

226

Kommentarer

Inez

2022-01-15

Hur många gram ska varje bulle väga?

Emma

2022-01-15

Kan man göra dem i varmluftsugn? Isf vilken temp och tid? :D

Kerstin

2021-02-19

Riktigt goda! Men jag gjorde bara 20 stycken. De blev lagom stora!

Näringsvärde per portion

Energi 796 KJ / 190 kCal
Fett 12 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 17 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden