Klassiska semlor
Här serveras du ett klassiskt recept på semlor - gräddiga och luftiga bakverk att njuta av. Fyllningen till semmelbullarna består av söt mandelmassa och fluffigt vispad grädde. Glöm inte att pudra florsocker på semlans lock. Njut av ditt mästerverk - för hembakade semlor är världens godaste semlor!
Ingredienser
10 st
1 1/2 tsk kardemummakärnor
25 g jäst (25 g jäst motsvarar 1/2 paket à 50 g)
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 dl strösocker
2 krm salt
ca 8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
Pensling:
ägg
Fyllning:
3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
1 krm bittermandelarom
200 g mandelmassa
1/2 dl rostade mandlar
Garnering:
3 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1760 KJ / 420 kCal
Fett20 g
Salt0.49 g
Kolhydrater51 g
Protein8 g
Kommentarer
Mmm goda särskilt med riktigt naturligt smör. Äkta vara.
Ing-marie
2024-02-14Väldigt speciellt med bittermandelaromen.
Jörgen
2024-02-13Lätt att baka ut👏
Eva birgitta
2024-02-12