För en lugn mage

Laktosfria smoothies

Här är några lätta och laktosfria sätt att ge dig en lugn och välmående mage.
Tips! Alla hälsosamma recept.

Laktosfria tips för en lugn mage

Få saker påverkar oss mer än en mage ur balans. Därför är det oroande att så många som var tionde svensk har problem med magen varje dag. Den vanligaste åkomman är en uppblåst och gasig mage eller ”ballongmage” som det också kallas. Men även lös mage blir allt vanligare, vilket snabbt får konsekvenser i vardagen. Det kan leda till att en känner sig oattraktiv eller kanske till och med börjar avstå från fysiska aktiviteter.

Laktosintolerans vanlig orsak till magbesvär

En anledning till att så många magar krånglar kan bero på laktosintolerans. Laktos är en kolhydrat som finns i mejeriprodukter såsom mjölk, grädde och yoghurt. Problemen uppstår när magen inte kan bryta ner laktosen i tunntarmen och den fortsätter vidare till tjocktarmen.

Ibland är symptomen orsakade av IBS (irritable bowel syndrome) – eller funktionella tarmbesvär på svenska. Men även laktosintolerans kan ge liknande symptom. Är du det minsta osäker på om du lider av IBS eller av laktosintolerans, ska du alltid kontakta din läkare för en konsultation.

Men det finns hjälp mot magbesvär

Aldrig tidigare har det varit lättare att välja bort laktosprodukter utan att tumma på smaken. Ett gott och lysande exempel är Valios mjölkdryck som vann Norstats smaktest för laktosfri mellanmjölk vilket genomfördes november 2016. Förutom mjölk vimlar det även av andra goda och laktosfria produkter i flera olika smaker.

Recept på laktosfria smoothies

Om du är laktosintolerant och har känslig mage kan det vara värt att prova sig fram och låta magen avgöra. Testa någon av dessa supergoda, enkla och laktosfria smoothiereecept. Ta hand om din mage och lycka till! 

 1. Hallonsmoothie - Drop the Beet

  1. Hallonsmoothie - Drop the Beet

  Betyg 4.4 av 5.
  5 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  Drop the Beet kan vara vår mest färsprakande smoothie! Den mustiga och goda smaken från rödbetorna balanseras upp av blåbär, hallon och äppelmust. Fantastiskt gott - prova så kommer du förstå.

  Hallonsmoothie - Drop the Beet
 2. Smoothie med chili - So Hot

  2. Smoothie med chili - So Hot

  Betyg 3.8 av 5.
  14 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  Ibland behöver man lite extra hetta! Nästa gång du känner dig sugen på något hett rekommenderar vi smoothien So Hot. Hettan från den spanska pepparn balanseras upp fint av honungen och den krämiga yoghurten. Otippad men supergod kombination!

  Smoothie med chili - So Hot
 3. Banansmoothie - Green tea Bananas

  3. Banansmoothie - Green tea Bananas

  Betyg 4 av 5.
  4 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  Grönt te och härliga frukter är lika gott som oväntat. Testa en Green Bananas så förstår du vad vi menar. Grönt te, hallonyoghurt, banan och frysta blåbär. Allt du behöver för en riktig smaksensation. Men glöm inte att teet ska svalna innan du häller det i mixern.

  Banansmoothie - Green tea Bananas
 4. Jordgubbssmoothie - Strawberry Explosion

  4. Jordgubbssmoothie - Strawberry Explosion

  Betyg 3.4 av 5.
  5 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  Strawberry Explosion kallar vi den här läckert rosa smoothien med smak av jordgubbe, mynta och persika. En riktigt energikick – perfekt som mellanmål efter en lång dag i skolan eller på jobbet. I med alla ingredienser i en blender eller kör med mixerstav -lätt som en plätt!

  Jordgubbssmoothie - Strawberry Explosion
 5. Blåbärssmoothie med kokos - Coco Loco

  5. Blåbärssmoothie med kokos - Coco Loco

  Betyg 4.5 av 5.
  2 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  En härlig blåbärssmoothie med blåbärsyoghurt, mellanmjölkdryck, banan, hallon och kokos – lika fräsch som hälsosam. Kokos, banan, hallon och blåbär är en superhärlig kombination som gör vem som helst på gott humör – och full av energi!

  Blåbärssmoothie med kokos - Coco Loco

Artiklar (1564)

Välmående mage

Laktosfritt till frukost

Starta då dagen på topp med någon av dessa näringsrika och laktosfria frukostar.

Unna dig!

Laktosfria efterrätter

Här hittar du recepten på goda desserter utan laktos, som cheesecake, glass och våfflor.