Mmmmh lasagne kan ju vara det godaste vi har, men hur gör man lasagne egentligen? Här reder vi ut hur man lagar lasagne, hur man varvar lasagne och vad som ska vara i botten på en smarrig lasagne.
Här hittar du fler goda
recept på lasagne!
Det är faktiskt inte så svårt att göra lasagne som man kan tro. Här bryter vi ned det i tre enkla steg, och receptet vi utgår ifrån är denna urgoda klassiska lasagne.
Fräs färs med hackad lök och vitlök i en oljad stekpanna. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Sedan har du i krossade tomater och en buljongtärning. Låt det koka ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
Smält matfett och rör ner mjöl. Späd med mjölken under vispning och låt sedan såsen koka i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sedan är det dags att bygga! Varva sås, lasagneplattor och köttfärssåsen i en ugnssäker form. Avsluta med sås och parmesanost och sätt in lasagnen mitt i ugnen ca 40 minuter. Sen är det bara att hugga in!
I en ugnssäker form turas du om att ha i sås och lasagneplattor. Upprepa i antal önskade lager. Överst avslutar du med sås och parmesanost.
Sås!
Javisst! I filmen nedan kan du se hur man gör en supersnabblasagne!
Klassisk lasagne är väl en rätt man aldrig tröttnar på? Med det här receptet blir din lasagne perfekt med en mjuk och härlig konsistens och dessutom har den en ljuv och exemplarisk smak. Parmesanosten är pricken över i!