Lyckas med lasagnen!

Hur lagar man lasagne?

Mmmmh lasagne kan ju vara det godaste vi har, men hur gör man lasagne egentligen? Här reder vi ut hur man lagar lasagne, hur man varvar lasagne och vad som ska vara i botten på en smarrig lasagne.
Här hittar du fler goda recept på lasagne!

Hur gör man lasagne?

Det är faktiskt inte så svårt att göra lasagne som man kan tro. Här bryter vi ned det i tre enkla steg, och receptet vi utgår ifrån är denna urgoda klassiska lasagne.

Laga lasagne i 3 steg:

1. Förbered köttfärsen

Fräs färs med hackad lök och vitlök i en oljad stekpanna. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Sedan har du i krossade tomater och en buljongtärning. Låt det koka ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.

2. Förbered såsen

Smält matfett och rör ner mjöl. Späd med mjölken under vispning och låt sedan såsen koka i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Varva lasagnen

Sedan är det dags att bygga! Varva sås, lasagneplattor och köttfärssåsen i en ugnssäker form. Avsluta med sås och parmesanost och sätt in lasagnen mitt i ugnen ca 40 minuter. Sen är det bara att hugga in!

Hur varvar man lasagne?

I en ugnssäker form turas du om att ha i sås och lasagneplattor. Upprepa i antal önskade lager. Överst avslutar du med sås och parmesanost.

Vad ska vara längst ner i en lasagne?

Sås!

Finns det en snabbare sätt att göra lasagne?

Javisst! I filmen nedan kan du se hur man gör en supersnabblasagne!

4 goda lasagnerecept:

 

  1. Klassisk lasagne

    1. Klassisk lasagne

    Betyg 4.1 av 5.
    1940 personer har röstat
    Receptet har 192 kommentarer.

    Klassisk lasagne är väl en rätt man aldrig tröttnar på? Med det här receptet blir din lasagne perfekt med en mjuk och härlig konsistens och dessutom har den en ljuv och exemplarisk smak. Parmesanosten är pricken över i!
     

    Klassisk lasagne
  2. Glutenfri vegolasagne med Folke

    2. Glutenfri vegolasagne med Folke

    Betyg 4.7 av 5.
    98 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer.

    En mustig och obeskrivligt god glutenfri lasagne med umamirik aubergine, krämig färskost, matiga gröna linser och en fyllig basilikadoftande tomatsås. Pricken över i:et är den heta pesto arrabiatan och Folke-osten som lyfter rätten till en helt ny smaknivå. Grädda lasagnen i ugnen till osten smält till perfektion och alla smaker gift sig.

    Glutenfri vegolasagne med Folke
  3. Vegansk lasagne

    3. Vegansk lasagne

    Betyg 3.3 av 5.
    39 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    God och smakrik vegansk lasagne som görs av sojafärs, linser och veganska ostalternativ. Ostsåsen med både vegansk färskost och hårdost blir krämig och ger dig en perfekt konsistens till lasagnen.

    Vegansk lasagne
  4. Carbonara-lasagne

    4. Carbonara-lasagne

    Betyg 3.9 av 5.
    80 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer.

    Pasta carbonara och lasagne: två drömmiga pastarätter lagas här i en och samma form! Resultatet? Carbonara-lasagne! Stekt pancetta, ostkräm med ricotta och lasagneplattor varvas, toppas med ägg och blir till en ljuvlig lasagne.

    Carbonara-lasagne

Artiklar (1356)

Låt ugnen göra jobbet!

3 värmande middagar i ugn

Sugen på en värmande, mustig middag? Låt ugnen göra jobbet! Vi bjuder på 3 härliga recept.

Mat att fira

Matdagar juli 2024

I juli firar vi varmkorvens och lasagnens dag. Vi bränner även av matdagar för öl, palt och råkost.

Guide

Gryner

Matgryner som quinoa, bulgur och couscous är bra till mycket. När du vill variera dig är det perfekt att ersätta pasta, potatis eller ris med ett gryn! Men vilken sort ska man välja och vad är egentligen skillnaden mellan till exempel mathavre och matvete? Vi guidar dig i djungeln av gryner.

Kärleksfulla recept

Alla hjärtans dag middag

Visa din kärlek med en hemlagad trerättersmeny till Alla hjärtans dag middag!