ÖVER 60 MIN | Medel

Carbonara-lasagne

Pasta carbonara och lasagne: två drömmiga pastarätter lagas här i en och samma form! Resultatet? Carbonara-lasagne! Stekt pancetta, ostkräm med ricotta och lasagneplattor varvas, toppas med ägg och blir till en ljuvlig lasagne.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tärna pancettan. Skala och hacka vitlöken. Stek pancettan i lite smör i en stekpanna tills den är gyllene. Sänk värmen och tillsätt vitlöken, stek ytterligare någon minut. Sila bort fettet och lägg fräset i en bunke.
  3. Rör ner ricotta, riven ost, parmesan, hackad timjan och grädde. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva lasagneplattorna med ostkrämen i en smord ugnsform ca 25 x 15 cm. Avsluta med ostkrämen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. 
  5. Ta ut lasagnen och tryck ut ett hål med två skedar. Knäck i ett ägg. Upprepa med resterande ägg. Täck formen med folie och ställ in i ugnen ytterligare 8–10 minuter tills äggen precis stannat. Låt gärna vila minst 10 minuter innan servering. Toppa gärna med färsk timjan.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: byt ricotta mot laktosfri färskost. Välj laktosfri grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pancetta eller bacon
  • smör (till stekning)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 förp ricottaost (à 250 g)
  • 2 dl riven ost (gärna cheddar)
  • 1 dl riven parmesanost eller pecorino
  • 1 msk hackad timjan
  • 4 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 12 torkade lasagneplattor
  • 3 - 4 små ägg

Näringsvärde
Per portion

Energi 5318 kJ / 1271 kCal