Carbonara-lasagne

61
20
Carbonara-lasagne

Pasta carbonara och lasagne: två drömmiga pastarätter lagas här i en och samma form! Resultatet? Carbonara-lasagne! Stekt pancetta, ostkräm med ricotta och lasagneplattor varvas, toppas med ägg och blir till en ljuvlig lasagne.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Carbonara-lasagne

Ingredienser

4 portioner
300 g
pancetta eller bacon
-
smör (till stekning)
3
vitlöksklyftor
2
förp ricottaost (à 250 g)
2 dl
riven ost (gärna cheddar)
1 dl
riven parmesanost eller pecorino
1 msk
hackad timjan
4 dl
vispgrädde
-
salt
-
svartpeppar
12
torkade lasagneplattor
3 - 4
små ägg

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: byt ricotta mot laktosfri färskost. Välj laktosfri grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Malou

2021-03-08

Jättegod men jag har svårt att få äggen att stanna till sig så de kändes för råa. Har provat två gånger. Så nästa gång struntar vi i äggen helt enkelt.

Niklas

2021-02-08

Bra smak. Hade inte problem med att ricottan påverkade rätten negativt. Dock så är en traditionell Carbonara bättre alla dar i veckan. Samt att jag upplevde att det va lite konstigt att äta lasagne som inte smakade lasagne utan carbonara ;)

Linda

2021-02-07

Upplevde också att den blev grynig av ricottan. Men det var ju inte oangenämt på nåt sätt. Jättegod smak! Är man dock en carbonara-nörd, som jag, saknar man det där underbart krämiga i rätten.

Näringsvärde per portion

Energi 5318 KJ / 1271 kCal
Fett 97 g
Salt 3 g
Kolhydrater 49 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept