Carbonara-lasagne

74
23
Carbonara-lasagne

Pasta carbonara och lasagne: två drömmiga pastarätter lagas här i en och samma form! Resultatet? Carbonara-lasagne! Stekt pancetta, ostkräm med ricotta och lasagneplattor varvas, toppas med ägg och blir till en ljuvlig lasagne.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Carbonara-lasagne

Ingredienser

4 portioner
300 g pancetta eller bacon
smör (till stekning)
3 vitlöksklyftor
2 förp ricottaost (à 250 g)
2 dl riven ost (gärna cheddar)
1 dl riven parmesan eller pecorino
1 msk hackad timjan
4 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
12 torkade lasagneplattor
3 - 4 små ägg

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: byt ricotta mot laktosfri färskost. Välj laktosfri grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Anna

2022-03-02

Synd att jag inte läste kommentarerna innan… Älska carbonara och lasagne, men det här var ingen höjdare. Alldeles för torrt.

Elenore

2021-12-06

Tur att jag läste kommentarna innan. Hade nog i 3dl mjölk utöver den mängd grädde som stod och det räckte inte det heller. För torr trots extra mjölk. Kommer ha ännumer vätska nästa gång samt byta ut hälften av ricottan mot något annat, tex mozzarella.

Anders

2021-11-24

Se upp med tempen i ugnen 200gr. Kör med 175 med varmluft. Bränner annars!! Supergod variant på lasagne 😃

Näringsvärde per portion

Energi 5318 KJ / 1271 kCal
Fett 97 g
Salt 3 g
Kolhydrater 49 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden