Carbonara-lasagne

Pasta carbonara och lasagne: två drömmiga pastarätter lagas här i en och samma form! Resultatet? Carbonara-lasagne! Stekt pancetta, ostkräm med ricotta och lasagneplattor varvas, toppas med ägg och blir till en ljuvlig lasagne.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Ingredienser
4 portioner
300 g pancetta eller bacon
smör (till stekning)
3 vitlöksklyftor
2 förp ricottaost (à 250 g)
2 dl riven ost (gärna cheddar)
1 dl riven parmesan eller pecorino
1 msk hackad timjan
4 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
12 torkade lasagneplattor
3 - 4 små ägg
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: byt ricotta mot laktosfri färskost. Välj laktosfri grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5318 KJ / 1271 kCal
Fett97 g
Salt3 g
Kolhydrater49 g
Protein51 g
Kommentarer
Var torr som tidigare nämnda. Man kanske kunde löst det med lite extra crème fraiche eller liknande. Dock ingen höjdare då det smakade torrt.
Hannah
2023-03-20Synd att jag inte läste kommentarerna innan… Älska carbonara och lasagne, men det här var ingen höjdare. Alldeles för torrt.
Anna
2022-03-02Tur att jag läste kommentarna innan. Hade nog i 3dl mjölk utöver den mängd grädde som stod och det räckte inte det heller. För torr trots extra mjölk. Kommer ha ännumer vätska nästa gång samt byta ut hälften av ricottan mot något annat, tex mozzarella.
Elenore
2021-12-06