Gör egen pasta
Matskola
Här visar vi steg för steg hur du gör egen pasta, med eller utan pastamaskin.
Matskola
Här visar vi med film hur du gör egen grov leverpastej av kalvlever, och bjuder på våra bästa recept på hemgjord leverpastej.
Här visar vi hur du gör en grov pastej av kalvlever, men det går också bra med ungnötslever. Det är viktigt att alla ingredienser är kalla när man blandar ihop dem.
Gör hemgjord ugnsbakad leverpastej med grislever, karré eller bogfläsk och ansjovis - det blir rustikt och otroligt gott. Pastejsmeten kan du förbereda och frysa in i förväg och ta fram och grädda lagom till jul. Praktiskt i julstressen!
Kycklingleverpastejen gör sig bra på minglet eller buffébordet. Låt den stå minst tolv timmar i kylen innan du serverar den ihop med mjukt eller rostat bröd, och gärna lingon och cornichoner.
Hemgjord leverpastej eller paté med kycklinglever, grönpeppar, apelsin och schalottenlök som är lättlagad och inte behöver bakas i ugn. Stek kycklinglevern och mixa med lök, peppar och apelsin. Låt stå över natt i kylen. Hemlagad pastej är gott på bröd med cornichoner eller fikonmarmelad.
Matskola
Här visar vi steg för steg hur du gör egen pasta, med eller utan pastamaskin.
Brända mandlar!
Vi visar hur du gör dina egna kanderade mandlar med ljuvlig smak av citron hemma i köket!
Vi tipsar om goda recept på glögg som du gör själv.
Lättare än du tror
Att koka egen buljong kan vara enklare än du tror. Här ger vi tipsen för godaste buljongen
Matskola
Degen, såsen, påläggen och de rätta prylarna. Här visar hur du lyckas med hemmagjord pizza.
Enkelt, snabbt & gott!
Lär dig göra supergod egen färskost med några enkla steg!
Matskola
Gör egen pesto! Perfekt när du vill äta pasta pesto.
Matskola
Att safta och sylta är enkelt. Här får du tips om hur du saftar och syltar OCH goda recept
Karamell som kronan på verket!
Gör din dessert både vacker och god med denna karamelltopping. Så gör du!