Kycklingleverpastej med balsamico

7
0
Kycklingleverpastej med balsamico

Kycklingleverpastejen gör sig bra på minglet eller buffébordet. Låt den stå minst tolv timmar i kylen innan du serverar den ihop med mjukt eller rostat bröd, och gärna lingon och cornichoner.

Kycklingleverpastej med balsamico

Ingredienser

4 portioner
250 g färsk eller fryst kycklinglever
3 schalottenlökar
2 msk olivolja
1/2 dl vit balsamicovinäger
1 tsk rosépeppar
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk salt
100 g rumstempererat smör

Till servering

bröd
fikonmarmelad
cornichons

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per portion, exkl tillbehör.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Pastejen går bra att frysa!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 676 KJ / 162 kCal
Fett 15 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 2 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden