Kycklingleverpastej med balsamico

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Kycklingleverpastej med balsamico

Kycklingleverpastejen gör sig bra på minglet eller buffébordet. Låt den stå minst tolv timmar i kylen innan du serverar den ihop med mjukt eller rostat bröd, och gärna lingon och cornichoner.

Kycklingleverpastej med balsamico

Ingredienser

4 portioner
250 g  färsk eller fryst kycklinglever
3   schalottenlökar
2 msk  olivolja
1/2 dl  vit balsamicovinäger
1 tsk  rosépeppar
1/2 tsk  svartpeppar
1/2 tsk  salt
100 g  rumstempererat smör

Till servering

bröd
fikonmarmelad
cornichons

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per portion, exkl tillbehör.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Pastejen går bra att frysa!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi676 KJ / 162 kCal
Fett15 g
Salt0.6 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lantpaté med pistagenötter
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fikonflarn med ädelost
Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och rosmarinmarmelad
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklingleversallad med krutonger
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bresaola med ädelostfikon
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga