Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Avancerad

Kycklingleverpastej med balsamico

Kycklingleverpastejen gör sig bra på minglet eller buffébordet. Låt den stå minst tolv timmar i kylen innan du serverar den ihop med mjukt eller rostat bröd, och gärna lingon och cornichoner.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina levern om den är fryst.
  2. Skala och skiva schalottenlökarna. Stek dem mjuka i hälften av olivoljan i en stekpanna och häll på vinägern. Låt vinägern koka in. Lägg löken på en tallrik.
  3. Stek kycklinglevern i resten av olivoljan i stekpannan ca 2 minuter på varje sida. Levern ska vara rosa i mitten.
  4. Mortla kryddorna.
  5. Mixa levern slät och mixa sedan i smöret. Mixa ner löken och kryddorna.
  6. Häll pastejen i en liten burk eller serveringsskål och låt den stå minst en natt eller en dag i kylskåp.
  7. Till servering: Servera på bröd med fikonmarmelad eller cornichoner.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per portion, exkl tillbehör.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Pastejen går bra att frysa!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färsk eller fryst kycklinglever
  • 3 schalottenlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl vit balsamicovinäger
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g rumstempererat smör
Till servering
  • bröd
  • fikonmarmelad
  • cornichons
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 676 kJ / 162 kCal