Ugnsbakad leverpastej
Gör hemgjord ugnsbakad leverpastej med grislever, karré eller bogfläsk och ansjovis - det blir rustikt och otroligt gott. Pastejsmeten kan du förbereda och frysa in i förväg och ta fram och grädda lagom till jul. Praktiskt i julstressen!
Ingredienser
1 kg
500 g grislever
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1/2 burk ansjovisfilé (à 50 g)
200 g benfri fläskkarré eller bogfläsk
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 1/2 tsk mejram
2 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 1/2 dl vispgrädde
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Näringsberäkningen är beräknad per bit.
Gör så här
Tips
En pastej räcker till 12 bitar.
Fram till punkt 6 går att göra långt i förväg. Frys den råa smeten, ta fram den och tina. Grädda några dagar innan jul, så pastejen får mogna i smaken.
Fram till punkt 6 går att göra långt i förväg. Frys den råa smeten, ta fram den och tina. Grädda några dagar innan jul, så pastejen får mogna i smaken.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi892 KJ / 213 kCal
Fett13.9 g
Kolhydrater6.7 g
Protein15.4 g
Kommentarer