Ugnsbakad leverpastej

4
0
Ugnsbakad leverpastej

Denna ugnsbakade leverpastej med grislever, karré eller bogfläsk och ansjovis är rustik och välsmakande god. Pastejsmeten kan du förbereda och frysa in i förväg och ta fram och grädda lagom till jul. Praktiskt i julstressen!

Ugnsbakad leverpastej

Ingredienser

1 kg
500 g grislever
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1/2 burk ansjovisfilé (à 50 g)
200 g benfri fläskkarré eller bogfläsk
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 1/2 tsk mejram
2 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 1/2 dl vispgrädde

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Näringsberäkningen är beräknad per bit.

Gör så här

Tips

En pastej räcker till 12 bitar.

Fram till punkt 6 går att göra långt i förväg. Frys den råa smeten, ta fram den och tina. Grädda några dagar innan jul, så pastejen får mogna i smaken.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 892 KJ / 213 kCal
Fett 13.9 g
Kolhydrater 6.7 g
Protein 15.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Kräftpaj
Chokladmoussetårta
Janssons frestelse
Klassiska semlor