Ugnsbakad leverpastej

Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad leverpastej

Gör hemgjord ugnsbakad leverpastej med grislever, karré eller bogfläsk och ansjovis - det blir rustikt och otroligt gott. Pastejsmeten kan du förbereda och frysa in i förväg och ta fram och grädda lagom till jul. Praktiskt i julstressen!

Ugnsbakad leverpastej

Ingredienser

1 kg
500 g grislever
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1/2 burk ansjovisfilé (à 50 g)
200 g benfri fläskkarré eller bogfläsk
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 1/2 tsk mejram
2 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 1/2 dl vispgrädde

Gör så här

02:00:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per kg

Näringsberäkningen är beräknad per bit.
Energi892 KJ / 213 kCal
Fett13.9 g
Kolhydrater6.7 g
Protein15.4 g

Testa liknande recept

Ansjovissmör på knäcke
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lantterrin med portvin och pistage
Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Strömmingslåda
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fyllda tomater från grillen
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Janssons knäckemacka
Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad