Bild laddas
Brända mandlar!

Kanderade mandlar

Vem älskar inte kanderade mandlar eller brända mandlar som julgodis också kallas? Vi visar hur du gör dessa med sötsyrlig smak av citron i en enkel steg för steg guide!
Tips! Till recept på brända mandlar

Så gör du kanderade mandlar

Kanderade mandlar är ett enkelt recept på klassiskt julgodis. I denna film och steg för steg guide så smaksätts de med citron enligt detta recept på citronkanderade mandlar och får en lite sötsyrlig smak. Men det finns såklart mängder med andra smaksättningar som är minst lika goda, prova dig fram för att hitta din egen favorit!

  1. 1. Koka upp smeten

    Smält 50g smör i en kastrull. Häll i 1/2 dl socker, 1 msk mjöl och 1 msk grädde och låt koka under omrörning i ca 1 minut.

  2. 2. Smaksätt med citron

    Tillsätt rivet citronskal från en citron och rör om. Häll därefter i 200g sötmandlar och rör om ytterligare.

  3. 3. Kör i ugnen

    Sprid ut mandlarna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i 10–15 minuter på 200°C.

  4. 4. Svalna och servera

    Låt mandlarna svalna, bryt sedan loss dem från varandra. Lägg dem i en fin strut eller skål och servera!