Bild laddas

Det här äter vi på alla hjärtans dag

Vi har kikat på vad vi i Sverige gillar att äta på alla hjärtans dag och resultatet är... ja vad ska vi säga, aningen förvånande. Håll i hatten - nu kör vi!
Om du tycker detta var helt befängt så hittar du alla våra hjärtliga recept här.

Vad vi äter på alla hjärtans dag

Du kanske tror att de allra flesta serverar torn av oxfilé och potatisstompar med perfekt sammansatt rödvinssås till alla hjärtans dag? Då tror du fel! Här hittar vi allt från flygande jacob till ett kokt ägg. Jaja, en och annan oxfilé finns också med. 

 1. 1. Allt som är litet är GULLIGT.

  33
  8

  Om du vill imponera på dig själv eller på någon du gillar så ska du göra saker i miniatyr. Små semlor med hemmagjord mandelmassa är ett utmärkt exempel på något som är litet och rågulligt. Dessa kan du med fördel äta sittandes framför tvn eller så kan du ägna kvällen åt att sensuellt försöka mata din käresta med minisemlorna. För det har vi ju sett i alla filmer; man matar folk man försöker impa på. 

  Små semlor med hemmagjord mandelmassa
 2. 2. Den helstekta kärlekslimpan

  185
  27

  Nu är det unn hörrni! På alla hjärtans dag kommer den helstekta kärlekslimpan flygande som ett brev på posten. Till oxfilén serverar man ett kryddigt smör eller, om man känner sig modig, vispar man ihop en egen bearnaisesås.  Obs! Om det ska vispas ihop bea så var noga med att du har en väl upparbetad biceps innan. Annars är risken stor att du kommer att få en träningsvärk som gör att du inte kommer att kunna lyfta gaffeln mot munnen pga överansträngning. 

  Helstekt oxfilé
 3. 3. Soppornas gudfader

  700
  91

  Detta är inte för den som har en känslig mage. Vi vet alla vad som kan hända om man äter för mycket jordärtskockssoppa.... Men, för er som har övat så är detta soppornas heliga graal. Det är soppan som får alla andra soppor att känna sig som sopor. Pimpa den med ett parmachips och du kan förvänta dig ett frieri vid kvällens slut. 

  Jordärtskockssoppa med parmachips
 4. 4. En flygande karlaslok kommer här

  505
  57

  En rätt vi kanske inte trodde skulle vara med på listan är just flygande jacob, men sen tänkte vi om! Varför inte egentligen? Banan, jordnötter, kyckling och sås i en otrolig smaksymfoni. Till detta serveras ris och en sallad med tomat och gurk. Denna rätt är också utmärkt att servera om du är på din första dejt pga att det i princip är omöjligt att drälla när man äter detta.

  Flygande Jacob
 5. 5. Det tryggaste vi har

  1820
  226

  Att bjuda på lasagne är det säkraste och smartaste du kan göra när du vill imponera på dig själv eller någon annan. Den reder sig själv i ugnen och den smakar i princip alltid otroligt när den är klar. Den här anrättningen är också kladdsäkrad. Ett plus för denna magnifika rätt är att det nästan alltid blir över, så om dejten gick åt skogen kan du alltid trösta dig med ljuvliga rester dagen efter. 

  Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor
 6. 6. Enkelt fast det ser lyxigt ut

  1172
  121

  Om ni vill lura systemet  ska ni göra den här broccolisoppan. Den är så pass enkel att göra att ni skulle kunna laga den i sömnen. Men när den väl serveras ser det ut som något som är otroligt komplicerat och lyxigt... vi menar, titta på den: den bubblar ju tamejtusan! Släng dit några välrostade brödbitar och sen kan du titulera dig som matkreatör!

  Busenkel broccolisoppa
 7. 7. Den största av kärlekshandlingar

  333
  33

  På morgonkvisten på alla hjärtans dag går vi tydligen upp och kokar ett ägg. Är inte detta ändå en kärlekshandling som heter duga? För det många kanske redan har blivit varse om är att koktiden på ägg är av högsta betydelse. Och råkar du servera ett ägg som inte tillfredsställer dina eller din partners behov så kan hela morgonen vara förstörd. 

  Koka ägg
Garanterat oromantiskt

Maten du INTE ska bjuda på alla hjärtans

Skippa fryspajen och ramen! Här är våra tips på vad du INTE ska bjuda din hjärtevän på.
Bild laddas
Alla hjärtans dag-tips

Hjärtformade godsaker

Här är några tips för att överraska vid matbordet med en riktig kärleksbomb.
Bild laddas
Kärleksfulla recept

Alla hjärtans dag middag

Visa din kärlek med en hemlagad trerättersmeny till Alla hjärtans dag middag!
Bild laddas
Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag meny för bebisar

Här har vi en riktigt smarrig alla hjärtans dag meny för bebisar.
Bild laddas
Kärleksfull mat!

Alla hjärtans dag mat

Här är pasta, pizza, dumplings, risotto och annat gott som får vem som helst på fall.
Bild laddas
4 söta tips

Hjärtformade ägg

Ägg är inte bara urgott − det går också att laga på så många olika sätt!
Bild laddas
Nyttiga recept

Alla hjärtans dag-meny

Här kommer tips på en riktig kärleksfull meny till alla hjärtans dag.
Bild laddas
Så gör du!

Så gör du hjärtformade pannkakor

Allt du behöver är en smet för amerikanska pannkakor, karamellfärg och en pepparkaksform.
Bild laddas
Mat att fira

Matdagar februari 2023

I februari firar vi bland annat alla hjärtans dag, morotskakans dag och semmeldagen!
Bild laddas