Det här äter vi på alla hjärtans dag

Vi har kikat på vad vi i Sverige gillar att äta på alla hjärtans dag och resultatet är... ja vad ska vi säga, aningen förvånande. Håll i hatten - nu kör vi!
Om du tycker detta var helt befängt så hittar du alla våra hjärtliga recept här.

Vad vi äter på alla hjärtans dag

Du kanske tror att de allra flesta serverar torn av oxfilé och potatisstompar med perfekt sammansatt rödvinssås till alla hjärtans dag? Då tror du fel! Här hittar vi allt från flygande jacob till ett kokt ägg. Jaja, en och annan oxfilé finns också med. 

 1. Goda små semlor

  1. Allt som är litet är GULLIGT.

  Betyg 4.4 av 5.
  33 personer har röstat
  Receptet har 8 kommentarer.

  Om du vill imponera på dig själv eller på någon du gillar så ska du göra saker i miniatyr. Små semlor med hemmagjord mandelmassa är ett utmärkt exempel på något som är litet och rågulligt. Dessa kan du med fördel äta sittandes framför tvn eller så kan du ägna kvällen åt att sensuellt försöka mata din käresta med minisemlorna. För det har vi ju sett i alla filmer; man matar folk man försöker impa på. 

  Goda små semlor
 2. Helstekt oxfilé

  2. Den helstekta kärlekslimpan

  Betyg 4.1 av 5.
  199 personer har röstat
  Receptet har 32 kommentarer.

  Nu är det unn hörrni! På alla hjärtans dag kommer den helstekta kärlekslimpan flygande som ett brev på posten. Till oxfilén serverar man ett kryddigt smör eller, om man känner sig modig, vispar man ihop en egen bearnaisesås.  Obs! Om det ska vispas ihop bea så var noga med att du har en väl upparbetad biceps innan. Annars är risken stor att du kommer att få en träningsvärk som gör att du inte kommer att kunna lyfta gaffeln mot munnen pga överansträngning. 

  Helstekt oxfilé
 3. Jordärtskockssoppa med parmachips

  3. Soppornas gudfader

  Betyg 4.5 av 5.
  764 personer har röstat
  Receptet har 103 kommentarer.

  Detta är inte för den som har en känslig mage. Vi vet alla vad som kan hända om man äter för mycket jordärtskockssoppa.... Men, för er som har övat så är detta soppornas heliga graal. Det är soppan som får alla andra soppor att känna sig som sopor. Pimpa den med ett parmachips och du kan förvänta dig ett frieri vid kvällens slut. 

  Jordärtskockssoppa med parmachips
 4. Flygande Jacob

  4. En flygande karlaslok kommer här

  Betyg 4 av 5.
  626 personer har röstat
  Receptet har 77 kommentarer.

  En rätt vi kanske inte trodde skulle vara med på listan är just flygande jacob, men sen tänkte vi om! Varför inte egentligen? Banan, jordnötter, kyckling och sås i en otrolig smaksymfoni. Till detta serveras ris och en sallad med tomat och gurk. Denna rätt är också utmärkt att servera om du är på din första dejt pga att det i princip är omöjligt att drälla när man äter detta.

  Flygande Jacob
 5. Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

  5. Det tryggaste vi har

  Betyg 4.6 av 5.
  1978 personer har röstat
  Receptet har 262 kommentarer.

  Att bjuda på lasagne är det säkraste och smartaste du kan göra när du vill imponera på dig själv eller någon annan. Den reder sig själv i ugnen och den smakar i princip alltid otroligt när den är klar. Den här anrättningen är också kladdsäkrad. Ett plus för denna magnifika rätt är att det nästan alltid blir över, så om dejten gick åt skogen kan du alltid trösta dig med ljuvliga rester dagen efter. 

  Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor
 6. Busenkel broccolisoppa

  6. Enkelt fast det ser lyxigt ut

  Betyg 4 av 5.
  1525 personer har röstat
  Receptet har 145 kommentarer.Receptet är ett klimartsmart val.

  Om ni vill lura systemet  ska ni göra den här broccolisoppan. Den är så pass enkel att göra att ni skulle kunna laga den i sömnen. Men när den väl serveras ser det ut som något som är otroligt komplicerat och lyxigt... vi menar, titta på den: den bubblar ju tamejtusan! Släng dit några välrostade brödbitar och sen kan du titulera dig som matkreatör!

  Busenkel broccolisoppa
 7. Koka ägg

  7. Den största av kärlekshandlingar

  Betyg 3.7 av 5.
  366 personer har röstat
  Receptet har 36 kommentarer.

  På morgonkvisten på alla hjärtans dag går vi tydligen upp och kokar ett ägg. Är inte detta ändå en kärlekshandling som heter duga? För det många kanske redan har blivit varse om är att koktiden på ägg är av högsta betydelse. Och råkar du servera ett ägg som inte tillfredsställer dina eller din partners behov så kan hela morgonen vara förstörd. 

  Koka ägg

Artiklar (1224)

Alla hjärtans dag-tips

Hjärtformade godsaker

Här är några tips för att överraska vid matbordet med en riktig kärleksbomb.

Kärleksfull mat!

Alla hjärtans dag mat

Här är pasta, pizza, dumplings, risotto och annat gott som får vem som helst på fall.

Kärleksfulla recept

Alla hjärtans dag middag

Visa din kärlek med en hemlagad trerättersmeny till Alla hjärtans dag middag!

Mat att fira

Matdagar februari 2024

I februari firar vi bland annat alla hjärtans dag, morotskakans dag och semmeldagen!