Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

1523
179
Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Det här är en riktigt grym vegolasagne där den cypriotiska osten halloumi får ersätta klassisk bechamelsås. Halloumin tillför en skön sälta och härligt tugg. I övrigt är det bara att koka tomatsåsen med spenat, rosta pumpakärnor och börja varva!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk flytande honung
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
4 dl vatten
200 g fryst bladspenat
2 halloumi (à 200 g)
1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
1 1/2 dl riven prästost
salt och svartpeppar
ev färsk timjan till garnering

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu och byt riven ost mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1523

Kommentarer

Johanna

2021-12-09

ÄLSKAR

Linda

2021-12-05

Lasagnens lasagne!

Andreas

2021-11-19

Lasagne vet jag inte om det blev. Den var väldigt lös

Näringsvärde per portion

Energi 2149 KJ / 513 kCal
Fett 33 g
Salt 3 g
Kolhydrater 26 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept