Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Betyg 4.6 av 5.
1950 personer har röstat
250
Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Det här är en riktigt grym vegolasagne där den cypriotiska osten halloumi får ersätta klassisk bechamelsås. Halloumin tillför en skön sälta och härligt tugg. I övrigt är det bara att koka tomatsåsen med spenat, rosta pumpakärnor och börja varva!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1 msk  rapsolja
3 msk  tomatpuré
500 g  krossade tomater
1 tsk  flytande honung
2   grönsaksbuljongtärningar
2 msk  hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
4 dl  vatten
200 g  fryst bladspenat
salt och svartpeppar
2   halloumi (à 200 g)
1   förp färska lasagneplattor (à 200 g)
1 1/2 dl  pumpakärnor (gärna rostade)
1 1/2 dl  riven prästost
ev färsk timjan till garnering

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu och byt riven ost mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
1950 personer har röstat

Kommentarer

Tycker att det var alldeles för stor mängd pumpakärnor, kan minskas ner till minst hälften… Annars helt ok!

Louise

2024-02-11

Jättegott! Jag tog två burkar krossade tomater (400g/st) och 2 dl vatten. Kompletterade med en mozzarellaost som höll på att gå ut i datum i det översta lagret ost.

Brittmarie

2024-02-08

Jättegod, men sjukt salt med två buljongtärningar (?) Konstigt att ingen annan tycker det. Också lite risky med honungen som kan ge en lite för sötsliskig smak. Tar hellre en nypa socker eller lite sweetchilli. Absolut koka in lite vin. Men som sagt, väldigt salt, räcker med en tärning och så salta efter tycke och smak vid servering….

Stella

2024-01-10

Näringsvärde per portion

Energi2806 KJ / 670 kCal
Fett44 g
Salt5 g
Kolhydrater26 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Filodegsrullar med prästost
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syriansk dobo – Lammstek med bulgur
Betyg 4.4 av 5.
94 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Injera – Etiopiskt tunnbröd
Betyg 3.2 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Labneh med pesto och nötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Biryani – Rispilaff med kyckling
Betyg 3.2 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Maqlobeh – Arabisk risrätt med lammkött
Betyg 3.4 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga