Det här är en riktigt grym vegetarisk lasagne där den cypriotiska osten halloumi får ersätta klassisk bechamelsås. Halloumin tillför en skön sälta och härligt tugg. I övrigt är det bara att koka tomatsåsen med spenat, rosta pumpakärnor och börja varva!
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2014
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu och byt riven ost mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Elsa
1/19/2021Blev jättebra, la till färska champinjoner och zucchini och lite chili för extra sting.
Christina
1/17/2021Otroligt god, nog den godaste lasagne jag ätit. Halloumin gör den krämig men lite fastare än bechamel och pumpafröna som jag rostar en fantastisk textur. Har provat både färsk och fryst spenat och den frysta är att föredra. Jag strör över osten efter halva gratineringstiden, då tycker jag den får perfekt färg och konsistens.
Nicole
1/17/2021Enkelt recept som ger en otroligt god lasagne! Perfekt både som helgmåltid eller som lunchmatlådor.