Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Det här är en riktigt grym vegetarisk lasagne där den cypriotiska osten halloumi får ersätta klassisk bechamelsås. Halloumin tillför en skön sälta och härligt tugg. I övrigt är det bara att koka tomatsåsen med spenat, rosta pumpakärnor och börja varva!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala, dela och finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.
  4. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.
  5. Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär halloumin i tunna skivor.
  7. Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
  8. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med timjan.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Byt ut halloumi mot tofu och byt riven ost mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Välj äggfria lasagneplattor.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
  • 4 dl vatten
  • 200 g fryst bladspenat
  • 2 halloumiost (à 200 g)
  • 1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
  • 1 1/2 dl riven prästost
  • salt och svartpeppar
  • ev färsk timjan till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2149 kJ / 513 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept