Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Det här är en riktigt grym vegolasagne där den cypriotiska osten halloumi får ersätta klassisk bechamelsås. Halloumin tillför en skön sälta och härligt tugg. I övrigt är det bara att koka tomatsåsen med spenat, rosta pumpakärnor och börja varva!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk flytande honung
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
4 dl vatten
200 g fryst bladspenat
salt
svartpeppar
2 halloumi (à 200 g)
1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
1 1/2 dl riven prästost
ev färsk timjan till garnering
Gör så här
00:03:00
00:05:00
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2806 KJ / 670 kCal
Fett44 g
Salt5 g
Kolhydrater26 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Godaste jag ätit🙏🏻
Therese
2025-03-08Går såsen att frysa?
Lena
2025-02-27Mycket gott! Följde tipsen i kommentarerna att ta två paket krossade tomater och minska vatten, blev lagom och inte vattnigt. Hade inte färska lasagneplattor, funkade fint med folie över formen och ha inne lasagnen ca 35 min istället.
Annika
2025-02-18