Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

1755
216
Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Det här är en riktigt grym vegolasagne där den cypriotiska osten halloumi får ersätta klassisk bechamelsås. Halloumin tillför en skön sälta och härligt tugg. I övrigt är det bara att koka tomatsåsen med spenat, rosta pumpakärnor och börja varva!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk flytande honung
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
4 dl vatten
200 g fryst bladspenat
salt och svartpeppar
2 halloumi (à 200 g)
1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
1 1/2 dl riven prästost
ev färsk timjan till garnering

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu och byt riven ost mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1755

Kommentarer

Elisabeth

2022-11-23

Vi har ätit det många gånger, blir aldrig trött på denna lasagne. Rekommenderas verkligen.

Jan

2022-11-19

Blev uppskattat! Bra recept. Ska ta till mig av tipsen i kommentarerna nedan.

Lisa

2022-11-13

Ta färsk bladspenat istället fryst, byt ut hälften av vattnet mot rödvin och låt tomatsåsen koka upp mot en timme (om tid finns) så blir den s rätt otroligt god.

Näringsvärde per portion

Energi 2806 KJ / 670 kCal
Fett 44 g
Salt 5 g
Kolhydrater 26 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden