Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor
Det här är en riktigt grym vegolasagne där den cypriotiska osten halloumi får ersätta klassisk bechamelsås. Halloumin tillför en skön sälta och härligt tugg. I övrigt är det bara att koka tomatsåsen med spenat, rosta pumpakärnor och börja varva!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu och byt riven ost mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det är alldeles för mycket vatten i receptet. Det blir en tunn soppa av tomatsåsen på den korta koktiden. Mitt förslag: skippa vattnet helt. Detta blev misslyckat!
Helena
2024-04-21Jag använder två paket tomatsås á 400 gram. Supergod lasagne - favorit som görs ofta. Bra som matlåda!
Ann-sofie
2024-04-07Jättegod! Krossade tomater med chili och extra chiliflakes.
Daniel
2024-04-06