Clementinglass med kokos och vanilj
En mjölkfri glass gjord på frysta bananer och smaksatt med färskpressade clementiner och kokos blir rågott till fikat eller efterrätt. Garnera med clementinfiléer, färska hallon och mynta till en snygg dessert som bums äts upp till sista smula.
Ingredienser
4 portioner
3 bananer
ca 2 dl färskpressad saft av clementin (2 dl motsvarar saft från 4 clementiner)
1/2 dl riven kokos
1 tsk vaniljsocker
Till servering
mynta
hallon
klyftor av clementin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi719 KJ / 172 kCal
Fett3.8 g
Salt0.01 g
Kolhydrater30.3 g
Protein1.8 g
Kommentar
Hej, låter så gott, men går denna att frysa efter man har gjort den? och äta vid ett annat tillfälle.
Marit
2019-10-30Hej Marit! Vi rekommenderar att man äter den direkt. Om man fryser den blir den troligen väldigt isig och stenhård. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2019-10-30