Clementinglass med kokos och vanilj

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
1
Clementinglass med kokos och vanilj

En mjölkfri glass gjord på frysta bananer och smaksatt med färskpressade clementiner och kokos blir rågott till fikat eller efterrätt. Garnera med clementinfiléer, färska hallon och mynta till en snygg dessert som bums äts upp till sista smula.

Clementinglass med kokos och vanilj

Ingredienser

4 portioner
3 bananer
ca 2 dl färskpressad saft av clementin (2 dl motsvarar saft från 4 clementiner)
1/2 dl riven kokos
1 tsk vaniljsocker

Till servering

mynta
hallon
klyftor av clementin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Hej, låter så gott, men går denna att frysa efter man har gjort den? och äta vid ett annat tillfälle.

Marit

2019-10-30

Hej Marit! Vi rekommenderar att man äter den direkt. Om man fryser den blir den troligen väldigt isig och stenhård. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2019-10-30

Näringsvärde per portion

Energi719 KJ / 172 kCal
Fett3.8 g
Salt0.01 g
Kolhydrater30.3 g
Protein1.8 g

Testa liknande recept

Bananglass på pinne
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst banan på pinne
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frysta bananspöken
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Teas bananglass
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Banan- och nutellakrok
Betyg 2.9 av 5.
25 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mango- och bananglass med kokosgrädde
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga