Clementinglass med kokos och vanilj

7
1
Clementinglass med kokos och vanilj

En mjölkfri glass gjord på frysta bananer och smaksatt med färskpressade clementiner och kokos blir rågott till fikat eller efterrätt. Garnera med clementinfiléer, färska hallon och mynta till en snygg dessert som bums äts upp till sista smula.

Skriv ut
Clementinglass med kokos och vanilj

Ingredienser

4 portioner
3
bananer
ca 2 dl
färskpressad saft av clementin (2 dl motsvarar saft från 4 clementiner)
1/2 dl
riven kokos
1 tsk
vaniljsocker

Till servering

mynta
hallon
klyftor av clementin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt glassen med lite mald kardemumma.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Marit

10/30/2019

Hej, låter så gott, men går denna att frysa efter man har gjort den? och äta vid ett annat tillfälle.

Redaktionen ICAse

10/30/2019

Hej Marit! Vi rekommenderar att man äter den direkt. Om man fryser den blir den troligen väldigt isig och stenhård. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 719 KJ / 172 kCal
Fett 3.8 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 30.3 g
Protein 1.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept