UNDER 30 MIN | Enkel

Blodgrapesallad med yoghurt, pistagenötter och vit choklad

På jakt efter en nyttig efterrätt som är riktigt god? Sluta leta! Den här blodgrapesalladen med pistagekross, torkade aprikoser och vit choklad är söt, fräsch och fruktig på samma gång. Serveras med honungslen turkisk yoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna på medelvärme och låt svalna. Strimla aprikoserna och hacka chokladen. Blanda nötterna, aprikoserna och chokladen.
  2. Skala blodgrapen med en kniv och skär även bort de vita. Skär frukten i tunna skivor. Lägg dem på ett fat och strö över nötblandningen. Garnera med mynta.
  3. Blanda yoghurten med honungen och servera till salladen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad och laktosfri matlagningsyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl pistagenötter utan skal
  • 8 torkade aprikoser
  • 50 g vit choklad
  • 3 blodgrape
  • 1 kruka mynta
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 msk flytande honung

Näringsvärde
Per portion

Energi 1143 kJ / 273 kCal