Semifreddo med apelsin

Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
1
Semifreddo med apelsin

Den italienska efterrätten semifreddo är en variant på glass med vispad grädde och en konsistens av fryst mousse. Smaksätt semifreddon med apelsin och apelsinlikör och toppa med riven mörk choklad för en efterrätt som för tankarna till romerska bågar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023

Semifreddo med apelsin

Ingredienser

10-12 bitar
3 stora ägg (à ca 70 g)
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
250 g mascarpone
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk färskpressad apelsinjuice
3 dl vispgrädde
2 msk apelsinlikör
100 g hackad mörk choklad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Väldigt god dessert. Bra att kunna förbereda. Lade till extra apelsinbitar runt glassen.

Annika

2024-01-04

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar och utan choklad och apelsinskal till dekoration.
Energi1444 KJ / 345 kCal
Fett26 g
Salt0.5 g
Kolhydrater22 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Jordgubbsblixt
Betyg 2.8 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Semifreddo med fläder och jordgubbar
Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med rostad vit choklad och hallon
Betyg 4.7 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med choklad och blodapelsin
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med nötter och maräng
Betyg 2.9 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga