Semifreddo med apelsin
Den italienska efterrätten semifreddo är en variant på glass med vispad grädde och en konsistens av fryst mousse. Smaksätt semifreddon med apelsin och apelsinlikör och toppa med riven mörk choklad för en efterrätt som för tankarna till romerska bågar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023
Ingredienser
10-12 bitar
3 stora ägg (à ca 70 g)
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
250 g mascarpone
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk färskpressad apelsinjuice
3 dl vispgrädde
2 msk apelsinlikör
100 g hackad mörk choklad
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt mascarpone mot laktosfri färskost. Välj laktosfria produkter till grädde och choklad.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar och utan choklad och apelsinskal till dekoration.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1444 KJ / 345 kCal
Fett26 g
Salt0.5 g
Kolhydrater22 g
Protein6 g
Kommentar
Väldigt god dessert. Bra att kunna förbereda. Lade till extra apelsinbitar runt glassen.
Annika
2024-01-04