Mini key lime pies
Key lime pie är dessertpajen där kondenserad mjölk, äggulor och lime utgör en krämig och syrlig fyllning som tar plats på en botten av digestivekex. Här har vi gjort pajen i miniformat för perfekta munsbitar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023
Ingredienser
10 st
Botten
50 g smör
100 g digestivekex
10 muffinsformar (små)
Fyllning
5 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
2 msk finrivet limeskal
1 dl färskpressad limejuice (1 dl juice motsvarar ca 3-4 lime)
Till servering
vispad grädde
finrivet limeskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat exkl grädde och limeskal till servering.
Energi1018 KJ / 243 kCal
Fett12 g
Salt0.4 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g
Kommentarer
Hur länge klarar sig dessa i kylskåp?
Frida
2024-02-14Hej Frida! 3-4 dagar ska inte vara några problem att ha dem i kylen. Det som kan hända är att botten blir lite mjuk. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-02-14Helene som undrade om de går att frysa. Det har jag gjort flera gånger. Blir hur bra som helst
Maria
2024-02-10Skulle det gå att förbereda och frysa? Mvh Helene
Helene
2024-01-09Hej Helene och ni andra som frågat! Vi har inte testat att frysa pajerna, men troligtvis går det. Toppa med grädde och limeskal vid servering. De går att förbereda och kan stå 1-2 dagar i kylen före servering, toppa även här med grädde och limeskal vid servering. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-09