Mataskola

Bygg en vegetarisk smörgåstårta

Smörgåstårtan är en klassisk favorit som passar perfekt vid alla festliga tillfällen. För tidningen Buffé visade Smörgåstårteriet hur man bygger en vegetarisk smörgåstårta steg för steg!
Här hittar du ett till recept på hur du gör en egen smörgåstårta.

Så här bygger du en egen vegetarisk smörgåstårta

Med lite trixande kan du bygga ihop en smörgåstrta. Vågar vi säga att denna klassiker fortfarande är oerhört uppskattad?

 1. 1. Steg 1

  Lägg en smörad brödskiva på en tallrik och bred på fyllning. Upprepa en gång. Lägg en brödskiva utan smör överst och pressa över lite citron.

 2. 2. Steg 2

  Bred pepparotskräm på ovansidan och runt om på kanterna så att det täcker hela tårtan.

 3. 3. Steg 3

  Skär tunna skivor av zucchinin med en osthyvel eller mandolin. Lägg skivorna omlott på en skärbräda och skär till dem på längden så att de är lite högre än tårtan. Tryck fast zucchinin hela vägen runt tårtan.

 4. 4. Steg 4

  Skiva fänkål och rättika tunt.Lägg i en bunke med kallt vatten blandat med juice från ½ pressad citron så håller de sig fina och fräscha längre.

 5. 5. Steg 5

  Skala gurkan och använd ett kuljärn för att gröpa ur små gurkkulor. Doppa kulorna i dillolja för glans och smak. Skala avokado och skiva tunt. Gör tunna skivor av sparris med osthyvel eller potatisskalare.

 6. 6. Steg 6

  Lägg på den picklade rödlöken och sprid ut gurkkulorna jämt över tårtan.

 7. 7. Steg 7

  Toppa med bladspenat, tunt skivade rädisor och örter strax före servering. Pressa över citronsaft och droppa över lite av dilloljan. Smaklig måltid!

 1. Vegosmörgåstårta

  1. Vegosmörgåstårta

  Betyg 3.1 av 5.
  103 personer har röstat
  Receptet har 2 kommentarer.

  Här är en läcker lakto-ovo vegetarisk smörgåstårta med mycket grönt! Varva den fräscha smörgåstårtan med krispig spetskål, avokado, ägg och pepparrot mellan bröden. Toppa med vackert grönt som tunt skuren fänkål, tärnat äpple och vackert rosa picklad rödlök.

  Vegosmörgåstårta
Kuriosa om vår älskade smörgåstårta

Idén bakom Smörgåstårteriet i Stockholm fick Claes Björling från en barndom kantad av skrämmande smakkrockar i märkliga smörgåstårtekombinationer. Efter mer än tio år som kock på olika toppkrogar öppnade Claes eget för att göra upp med smörgåstårtan en gång för alla.

Artiklar (1559)

Godast just nu!

Vegansk chokladbollsglass

Denna veganska chokladbollsglass får alla andra glassar att smälta i jämförelse.

Ersättningguide!

Vegansk ersättningsguide

Här hittar du veganska recept! Allt ifrån vegansk pizza till veganska efterrätter,

We go vego!

Supergoda vegorecept

Vill du äta mer vegetariskt? Grattis, här har vi listat några supergoda vegorecept.