Smörgåstårtan är en klassisk favorit som passar perfekt vid alla festliga tillfällen. För tidningen Buffé visade Smörgåstårteriet hur man bygger en vegetarisk smörgåstårta steg för steg!
Här hittar du ett till recept på hur du
gör en egen smörgåstårta.
Med lite trixande kan du bygga ihop en smörgåstrta. Vågar vi säga att denna klassiker fortfarande är oerhört uppskattad?
Lägg en smörad brödskiva på en tallrik och bred på fyllning. Upprepa en gång. Lägg en brödskiva utan smör överst och pressa över lite citron.
Bred pepparotskräm på ovansidan och runt om på kanterna så att det täcker hela tårtan.
Skär tunna skivor av zucchinin med en osthyvel eller mandolin. Lägg skivorna omlott på en skärbräda och skär till dem på längden så att de är lite högre än tårtan. Tryck fast zucchinin hela vägen runt tårtan.
Skiva fänkål och rättika tunt.Lägg i en bunke med kallt vatten blandat med juice från ½ pressad citron så håller de sig fina och fräscha längre.
Skala gurkan och använd ett kuljärn för att gröpa ur små gurkkulor. Doppa kulorna i dillolja för glans och smak. Skala avokado och skiva tunt. Gör tunna skivor av sparris med osthyvel eller potatisskalare.
Lägg på den picklade rödlöken och sprid ut gurkkulorna jämt över tårtan.
Toppa med bladspenat, tunt skivade rädisor och örter strax före servering. Pressa över citronsaft och droppa över lite av dilloljan. Smaklig måltid!
Idén bakom Smörgåstårteriet i Stockholm fick Claes Björling från en barndom kantad av skrämmande smakkrockar i märkliga smörgåstårtekombinationer. Efter mer än tio år som kock på olika toppkrogar öppnade Claes eget för att göra upp med smörgåstårtan en gång för alla.