Vegosmörgåstårta
Här är en läcker lakto-ovo vegetarisk smörgåstårta med mycket grönt! Varva den fräscha smörgåstårtan med krispig spetskål, avokado, ägg och pepparrot mellan bröden. Toppa med vackert grönt som tunt skuren fänkål, tärnat äpple och vackert rosa picklad rödlök.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013
Ingredienser
6 portioner
6 landgångsbröd (6 st motsvarar ca 300 g)
50 g rumsvarmt smör
Fyllning
6 ägg
1 litet spetskål à 300 g
1/2 isbergssallad (1/2 isbergssallad motsvarar 175 g)
3 avokador
1/2 dl finhackad persilja
1 citron
2 1/2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
Pepparrotskräm
3 dl crème fraiche
3/4 dl riven pepparrot på tub
1 citron
Picklad rödlök
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl socker
2 dl vatten
2 små rödlökar
Dillolja
1 dl rapsolja
1 dl grovhackad dill (både vippor och stjälkar)
Garnering
2 gröna zucchini
ca 400 g grönsaker (t ex fänkål, rättika, grön sparris, broccoli, rädisor, grönt äpple, päron, avokador)
örter
späda salladsblad
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för en smörgåstårta för 6 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4173 KJ / 997 kCal
Fett80 g
Salt2.93 g
Kolhydrater52 g
Protein16 g
Kommentarer
Hej Elisabeth! Vad kul att smörgåstårtan blev uppskattad! Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-10-02Storfavorit! Underbart god fyllning som passar utmärkt ihop med grönsaker och pepparrotscremefraiche.
Elisabeth
2015-10-01