Laga mat i ångkorg
Tips för bästa resultat
Här lär du dig, steg för steg, att laga nyttig och god asiatisk mat i ångkokare av bambu.
Matskola
Det finns mer eller mindre avancerade ångkokare. Oavsett vilken utrustning du har är grundprincipen densamma: maten tillagas i ånga från kokande vatten. Här visar vi olika sätt att ångkoka.
Tips: Här hittar du alla våra recept med ångkokt.
Ett enkelt sätt att ångkoka mat är att fylla en kastrull med lite vatten och placera en eller flera insatser med perforerade bottnar ovanpå. Täck med ett lock.
En enkel utrusning duger gott, till exempel en hålförsedd insats i rostfritt stål eller en sil som placeras i en vanlig kastrull med lock. Tänk på att vätskan aldrig får nå upp till maten, som då blir kokt i stället för ångkokt.
Lägg kinakålsblad i botten på ångkokaren och lägg det du vill ångkoka ovanpå bladen. Häll några centimeter vatten i en stekpanna eller kastrull som nästan är vid nog att rymma bambukokaren. Den ska inte komma i kontakt med vattnet. Låt vattnet koka upp och placera bambukokaren. Ånga maten tills den är färdig.

Bjud på en smak av sommaren med denna härliga kyckling och krispiga grönsaker. Ångkoka vackra grönsaker medan den sojapenslade kycklingen tillagas i ugn. Servera din fågel beströdd med mumsiga pumpakärnor och syrliga vinägrettoppade grönsaker.

Ge dina smaklökar en underbar upplevelse genom att laga den här buljongen som förutom av fänkål, tar smak från bland annat ingefära, chili och vitlök. Till den otroligt smakrika soppan serverar du tofu och ångade grönsaker.

Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp har helt underbara höstsmaker som passar perfekt en ruggig dag. Din goda middag får sin personliga smak av lite vitt vin och körvel som passar utmärkt till den möra fisken. Servera med nykokt höstpotatis.

Denna ångkokta pudding med fikon och hasselnötter är en fullkomligt ljuvlig kaka eller dessert. Den här varianten av en klassisk engelsk christmas pudding, kan göras i god tid innan den ska ätas. Njut din christmas pudding på fikon och hasselnötter, tillsammans med det lättlagade och ljuvligt krämiga konjakssmöret, så är upplevelsen komplett!

Härliga ångkokta dumplings är en höjdare och smakar precis som i Asien. Fyllningen gör du på kinakål, vår- eller purjolök, färs och lite kryddor. Dumplingsen får en spännande, fyllig och fräsch smak och de flesta brukar älska de här små knytena!
Tips för bästa resultat
Här lär du dig, steg för steg, att laga nyttig och god asiatisk mat i ångkokare av bambu.
Mat till många!
Här visar vi hur du gör paj till många i långpanna och bjuder på smakrika recept.
Matskola
Här lär du dig steg för steg hur man gör hollandaise och vad hollandaisesås passar till.
Matskola
Vi visar hur du lyckas med helstekt kalvytterfilé och bjuder på bästa recepten på helstekt filé.
Matskola
Här visar vi hur du lyckas med helstekt kalkon i ugn och tipsar om goda recept med kalkon.
Sant eller falskt?
Det finns många uppfattningar om mat och dess nyttigheter. Vad tror du?
Olika bakformar passar till olika bakverk. Här hjälper vi dig välja rätt!
Grilltips!
Visst kan du grilla mer miljövänligt – det gäller bara att göra medvetna val.
Enkelt, gott & smart!
Här bjuder vi på inspiration och slow cooker recept, eller crockpot som det också kallas.