Denna ångkokta pudding med fikon och hasselnötter är en fullkomligt ljuvlig kaka eller dessert. Den här varianten av en klassisk engelsk christmas pudding, kan göras i god tid innan den ska ätas. Njut din christmas pudding på fikon och hasselnötter, tillsammans med det lättlagade och ljuvligt krämiga konjakssmöret, så är upplevelsen komplett!
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2012
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Terese
2018-08-27Jag gjorde puddingen tre månder innan julafton och det blev ett roligt inslag till julfikat och en snackis bland gästerna. Däremot vill jag tipsa om att verkligen försluta foliet väl när puddingen ska ångkokas. Det får inte komma in någon vattenånga innanför foliet, då gissar jag att puddingen blir alldeles för fuktigt/blöt av ångan och kondensen (kanske det som hände för Petter som kommenterat nedan?). Så förslut formen noga med flera lager folie. Vi serverade med smält konjakssmör som var och en skedade över sin portion, vilket var väldigt gott!
Redaktionen
2013-11-22Hej Petter! Vad tråkigt att höra! Vi har provlagat kakan enligt recept och då blev den bra. Kakan på bilden blev betydligt mörkare än den vi gjorde, men det beror på att kakan på bilden är lagrad flera månader. Vi lät den mogna ca 1 månad och då blev den ljusbrun. Man brukar göra den i förväg och låta den mogna i allt från 1 månad till 3 år. Ju längre den mognar, desto mörkare blir den.
Petter
2013-01-04Milda makter vilket katastrofrecept. Trots att vi följde instruktionerna till punkt och pricka, 1 månads förvaring och därefter ny kokning i vattenbad så liknade puddingen sönderkokta bruna bönor. Laga hellre traditionell plumpudding eller christmas pudding enligt engelskt recept. ICA, detta är slöseri med råvaror och tid.