Kyckling och ångade grönsaker

1
3
Kyckling och ångade grönsaker

Bjud på en smak av sommaren med denna härliga kyckling och krispiga grönsaker. Ångkoka vackra grönsaker medan den sojapenslade kycklingen tillagas i ugn. Servera din fågel beströdd med mumsiga pumpakärnor och syrliga vinägrettoppade grönsaker.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Kyckling och ångade grönsaker

Ingredienser

4 portioner
900 g
kycklinglår med skinn och ben
2 msk
ljus soja
1 tsk
salt
1 krm
nymalen svartpeppar
4 msk
pumpakärnor
1
broccoli
150 g
sockerärtor
-
flingsalt

Citronvinägrett

1/2
citron
1
vitlöksklyfta
1/2 dl
olivolja
2 tsk
dijonsenap
1 tsk
flytande honung
1 krm
salt
1/2 krm
peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 2 2009.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Redaktionen

2009-02-13

TESTLAGARE MALIN HAGMAN Jag började tänka på sommaren när jag såg receptet. Vad gott det skulle vara att bjuda på en ljummen kväll med en kall öl till. Grönsakerna blev perfekta, tror de passar utmärkt till sommarens grillrätter. Jag gjorde tsatsiki till ? gott! Andra gången lade jag till hasselbackspotatis och lite extra pumpakärnor. BETYG: 5,0

Redaktionen

2009-02-13

TESTLAGARE MANNE DIDEHVAR Kändes fräscht och nyttigt! Ångkokta grönsaker kommer vi att göra igen. Vi ville ha mer smak på kycklingen så vi provade att pensla med en blandning av färsk timjan, vitlök, olivolja, ljus soja, lite torrt vitt vin, salt och peppar. I vinägretten tog vi mer senap och honung men uteslöt citronskalet. Det blev gott! BETYG: 4,5

Redaktionen

2009-02-13

TESTLAGARE SARA GOLLERT Rätten kändes lite vardagsbetonad även om det var god marinad och urgott med pumpakärnor på. Andra gången bytte vi ut broccolin, som inte är någon personlig favorit, mot purjo, blandade i glasnudlar och »spicade« upp det med fi nt strimlad röd chili ? gott! BETYG: 3,8

Testa liknande recept