Kyckling och ångade grönsaker
Bjud på en smak av sommaren med denna härliga kyckling och krispiga grönsaker. Ångkoka vackra grönsaker medan den sojapenslade kycklingen tillagas i ugn. Servera din fågel beströdd med mumsiga pumpakärnor och syrliga vinägrettoppade grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
900 g kycklinglår med skinn och ben
2 msk ljus soja
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
4 msk pumpakärnor
1 broccoli
150 g sockerärtor
flingsalt
Citronvinägrett
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
TESTLAGARE MALIN HAGMAN Jag började tänka på sommaren när jag såg receptet. Vad gott det skulle vara att bjuda på en ljummen kväll med en kall öl till. Grönsakerna blev perfekta, tror de passar utmärkt till sommarens grillrätter. Jag gjorde tsatsiki till ? gott! Andra gången lade jag till hasselbackspotatis och lite extra pumpakärnor. BETYG: 5,0
Redaktionen
2009-02-13TESTLAGARE MANNE DIDEHVAR Kändes fräscht och nyttigt! Ångkokta grönsaker kommer vi att göra igen. Vi ville ha mer smak på kycklingen så vi provade att pensla med en blandning av färsk timjan, vitlök, olivolja, ljus soja, lite torrt vitt vin, salt och peppar. I vinägretten tog vi mer senap och honung men uteslöt citronskalet. Det blev gott! BETYG: 4,5
Redaktionen
2009-02-13TESTLAGARE SARA GOLLERT Rätten kändes lite vardagsbetonad även om det var god marinad och urgott med pumpakärnor på. Andra gången bytte vi ut broccolin, som inte är någon personlig favorit, mot purjo, blandade i glasnudlar och »spicade« upp det med fi nt strimlad röd chili ? gott! BETYG: 3,8
Redaktionen
2009-02-13