Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp
Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp har helt underbara höstsmaker som passar perfekt en ruggig dag. Din goda middag får sin personliga smak av lite vitt vin och körvel som passar utmärkt till den möra fisken. Servera med nykokt höstpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
4 portioner
600 g koljafilé
8 jordärtskockor (8 st motsvarar ca 600 g)
16 minirödlökar (16 små motsvarar 3 vanliga rödlökar)
2 msk olivolja
1 bananschalottenlök (1 bananschalottenlök motsvarar 2 vanliga schalottenlökar)
1 liter blandad färsk svamp
2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
4 dl svampbuljong (4 dl buljong motsvarar 1 tärning + vatten)
1/2 kruka körvel
salt
vitpeppar
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1455 KJ / 348 kCal
Fett9.7 g
Kommentar
Otroligt gott, med härliga höstsmaker. Passar perfekt med en kryddig shiraz, t ex Black Granite.
Katarina
2007-10-23