Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp

Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
1
Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp

Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp har helt underbara höstsmaker som passar perfekt en ruggig dag. Din goda middag får sin personliga smak av lite vitt vin och körvel som passar utmärkt till den möra fisken. Servera med nykokt höstpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp

Ingredienser

4 portioner
600 g  koljafilé
8   jordärtskockor (8 st motsvarar ca 600 g)
16   minirödlökar (16 små motsvarar 3 vanliga rödlökar)
2 msk  olivolja
1   bananschalottenlök (1 bananschalottenlök motsvarar 2 vanliga schalottenlökar)
1   liter blandad färsk svamp
2 dl  vitt vin eller vitt matlagningsvin
4 dl  svampbuljong (4 dl buljong motsvarar 1 tärning + vatten)
1/2   kruka körvel
salt
vitpeppar

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg, men kontrollera innehållet i svampbuljongen för säkerhets skull.

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Otroligt gott, med härliga höstsmaker. Passar perfekt med en kryddig shiraz, t ex Black Granite.

Katarina

2007-10-23

Näringsvärde per portion

Energi1455 KJ / 348 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffransgratinerad kolja med sockerärtor
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med prickig sås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga