Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp

Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp

Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp har helt underbara höstsmaker som passar perfekt en ruggig dag. Din goda middag får sin personliga smak av lite vitt vin och körvel som passar utmärkt till den möra fisken. Servera med nykokt höstpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp

Ingredienser

4 portioner
600 g koljafilé
8 jordärtskockor (8 st motsvarar ca 600 g)
16 minirödlökar (16 små motsvarar 3 vanliga rödlökar)
2 msk olivolja
1 bananschalottenlök (1 bananschalottenlök motsvarar 2 vanliga schalottenlökar)
1 liter blandad färsk svamp
2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
4 dl svampbuljong (4 dl buljong motsvarar 1 tärning + vatten)
1/2 kruka körvel
salt
vitpeppar

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.
00:05:00
00:04:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat

Kommentar

Otroligt gott, med härliga höstsmaker. Passar perfekt med en kryddig shiraz, t ex Black Granite.

Katarina

2007-10-23

Näringsvärde per portion

Energi1455 KJ / 348 kCal
Fett9.7 g

Testa liknande recept

Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Risotto med brysselkål
Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Ugnsbakad kolja med prickig sås
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kantarellrisotto
Betyg 4.6 av 5.86 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad