Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp

10
1
Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp

Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp har helt underbara höstsmaker som passar perfekt en ruggig dag. Din goda middag får sin personliga smak av lite vitt vin och körvel som passar utmärkt till den möra fisken. Servera med nykokt höstpotatis.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp

Ingredienser

4 portioner
600 g
koljafilé
8
jordärtskockor (8 st motsvarar ca 600 g)
16
minirödlökar (16 små motsvarar 3 vanliga rödlökar)
2 msk
olivolja
1
bananschalottenlök (1 bananschalottenlök motsvarar 2 vanliga schalottenlökar)
1
liter blandad färsk svamp
2 dl
vitt vin eller vitt matlagningsvin
4 dl
svampbuljong (4 dl buljong motsvarar 1 tärning + vatten)
1/2
kruka körvel
-
salt
-
vitpeppar

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg, men kontrollera innehållet i svampbuljongen för säkerhets skull.

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Katarina

2007-10-23

Otroligt gott, med härliga höstsmaker. Passar perfekt med en kryddig shiraz, t ex Black Granite.

Näringsvärde per portion

Energi 1455 KJ / 348 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept