Fänkålsbuljong med tofu och ångat grönt
Ge dina smaklökar en underbar upplevelse genom att laga den här buljongen som förutom av fänkål, tar smak från bland annat ingefära, chili och vitlök. Till den otroligt smakrika soppan serverar du tofu och ångade grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 bit ingefära (1 bit motsvarar 3-4 cm)
2 msk olivolja
1 msk fänkålsfrön
12 dl grönsaksbuljong (vatten+tärning)
1/2 dl russin
4 msk soja
2 msk färskpressad citronjuice eller risvinäger
2 palsternackor eller selleristjälkar (2 palsternackor motsvarar 2 selleristjälkar)
1 fänkål
1/2 blomkålshuvud
1 broccolistånd
150 g haricots verts (bönor)
1 paket mungbönsgroddar (à ca 180 g)
blandade rostade frön och nötter att strö över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2033 KJ / 486 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein21 g
Kommentarer