Fänkålsbuljong med tofu och ångat grönt

15
0
Fänkålsbuljong med tofu och ångat grönt

Ge dina smaklökar en underbar upplevelse genom att laga den här buljongen som förutom av fänkål, tar smak från bland annat ingefära, chili och vitlök. Till den otroligt smakrika soppan serverar du tofu och ångade grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Fänkålsbuljong med tofu och ångat grönt

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 bit ingefära (1 bit motsvarar 3-4 cm)
2 msk olivolja
1 msk fänkålsfrön
12 dl grönsaksbuljong (vatten+tärning)
1/2 dl russin
4 msk soja
2 msk färskpressad citronjuice eller risvinäger
2 palsternackor eller selleristjälkar (2 palsternackor motsvarar 2 selleristjälkar)
1 fänkål
1/2 blomkålshuvud
1 broccolistånd
150 g haricots verts (bönor)
1 paket mungbönsgroddar (à ca 180 g)
blandade rostade frön och nötter att strö över

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärning/fond.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2033 KJ / 486 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 36 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden