Fänkålsbuljong med tofu och ångat grönt

Betyg 3.5 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fänkålsbuljong med tofu och ångat grönt

Ge dina smaklökar en underbar upplevelse genom att laga den här buljongen som förutom av fänkål, tar smak från bland annat ingefära, chili och vitlök. Till den otroligt smakrika soppan serverar du tofu och ångade grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Fänkålsbuljong med tofu och ångat grönt

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 bit ingefära (1 bit motsvarar 3-4 cm)
2 msk olivolja
1 msk fänkålsfrön
12 dl grönsaksbuljong (vatten+tärning)
1/2 dl russin
4 msk soja
2 msk färskpressad citronjuice eller risvinäger
2 palsternackor eller selleristjälkar (2 palsternackor motsvarar 2 selleristjälkar)
1 fänkål
1/2 blomkålshuvud
1 broccolistånd
150 g haricots verts (bönor)
1 paket mungbönsgroddar (à ca 180 g)
blandade rostade frön och nötter att strö över

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2033 KJ / 486 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein21 g

Testa liknande recept

  • Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära
    Betyg 4.7 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Curry med haricots verts och tofu
    Betyg 3.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sojamarinerad tofu med vaxbönor och pak choi
    Betyg 1.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad