Fänkålsbuljong med tofu och ångat grönt

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
0
Fänkålsbuljong med tofu och ångat grönt

Ge dina smaklökar en underbar upplevelse genom att laga den här buljongen som förutom av fänkål, tar smak från bland annat ingefära, chili och vitlök. Till den otroligt smakrika soppan serverar du tofu och ångade grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Fänkålsbuljong med tofu och ångat grönt

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 bit ingefära (1 bit motsvarar 3-4 cm)
2 msk olivolja
1 msk fänkålsfrön
12 dl grönsaksbuljong (vatten+tärning)
1/2 dl russin
4 msk soja
2 msk färskpressad citronjuice eller risvinäger
2 palsternackor eller selleristjälkar (2 palsternackor motsvarar 2 selleristjälkar)
1 fänkål
1/2 blomkålshuvud
1 broccolistånd
150 g haricots verts (bönor)
1 paket mungbönsgroddar (à ca 180 g)
blandade rostade frön och nötter att strö över

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2033 KJ / 486 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tofugrillspett med matvete och bönsallad
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Supersallad med polentapanerad tofu
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sojamarinerad tofu med vaxbönor och pak choi
Betyg 1.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Curry med haricots verts och tofu
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga