Ångkokta dumplings

279
0
Ångkokta dumplings

Härliga ångkokta dumplings är en höjdare och smakar precis som i Asien. Fyllningen gör du på kinakål, vår- eller purjolök, färs och lite kryddor. Dumplingsen får en spännande, fyllig och fräsch smak och de flesta brukar älska de här små knytena!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1999

Ångkokta dumplings

Ingredienser

36 degknyten
2
salladslökar
2
kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi)
1 1/2 cm
färsk ingefära
250 g
fläskfärs
1 msk
soja
1 msk
majsstärkelse
1 msk
vinäger, gärna risvinäger
2 tsk
sesamolja
1 tsk
socker
1
pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter
-
kinakålsblad till ångkokning

Gör så här

Tips

* Har man ingen ångkokare så gör man en. Ta en stor kastrull. Placera en djup tallrik uppochnervänd på botten. Häll i kokande vatten, 2-3 cm högt. Lägg en tallrik med kinakålsblad och dumplings ovanpå den djupa tallriken. Lägg lock på kastrullen och koka. Fylla ev på mer hett vatten.

Vad tyckte du om receptet?

279

Kommentarer

Testa liknande recept