Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ångkokta dumplings

Härliga ångkokta dumplings är en höjdare och smakar precis som i Asien. Fyllningen gör du på kinakål, vår- eller purjolök, färs och lite kryddor. Dumplingsen får en spännande, fyllig och fräsch smak och de flesta brukar älska de här små knytena!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 36 degknyten portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka vårlök/purjolök och kinakål/pak soi. Skala och riv ingefäran fint. Blanda detta med färs, soja, maizena, vinäger, sesamolja och socker.
  2. Tina vårrulledegen/wontonbladen. Lägg en klick av fyllningen på degen och vik ihop som till en liten påse - kan vara öppen upptill. Lägg på en plåt och täck med en fuktig handduk.
  3. Lägg kinakålsblad i botten på ångkokaren*. Placera dumplings på dem. Ångkoka i 12-15 minuter.

Tips

* Har man ingen ångkokare så gör man en. Ta en stor kastrull. Placera en djup tallrik uppochnervänd på botten. Häll i kokande vatten, 2-3 cm högt. Lägg en tallrik med kinakålsblad och dumplings ovanpå den djupa tallriken. Lägg lock på kastrullen och koka. Fylla ev på mer hett vatten.

Ingredienser

Portioner: 36 degknyten
  • 2 salladslökar
  • 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi)
  • 1 1/2 cm färsk ingefära
  • 250 g fläskfärs
  • 1 msk soja
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 msk vinäger, gärna risvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk socker
  • 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter
  • kinakålsblad till ångkokning
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer