Ångkokta dumplings
Härliga ångkokta dumplings är en höjdare och smakar precis som i Asien. Fyllningen gör du på kinakål, vår- eller purjolök, färs och lite kryddor. Dumplingsen får en spännande, fyllig och fräsch smak och de flesta brukar älska de här små knytena!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1999
Ingredienser
36 degknyten
2 salladslökar
2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak choi)
1 1/2 cm färsk ingefära
250 g fläskfärs
1 msk soja
1 msk majsstärkelse
1 msk vinäger, gärna risvinäger
2 tsk sesamolja
1 tsk socker
1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter
kinakålsblad till ångkokning
För alla
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör så här
Tips
Har man ingen ångkokare så gör man en. Ta en stor kastrull. Placera en djup tallrik uppochnervänd på botten. Häll i kokande vatten, 2-3 cm högt. Lägg en tallrik med kinakålsblad och dumplings ovanpå den djupa tallriken. Lägg lock på kastrullen och koka. Fylla ev på mer hett vatten.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hur många dumplings ungefär kan man göra åt gången i bambukorgen?
Lollo
2023-08-14Hej Lollo! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat i receptet. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-24