Ångkokta dumplings
Härliga ångkokta dumplings är en höjdare och smakar precis som i Asien. Fyllningen gör du på kinakål, vår- eller purjolök, färs och lite kryddor. Dumplingsen får en spännande, fyllig och fräsch smak och de flesta brukar älska de här små knytena!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1999
Ingredienser
36 degknyten
2 salladslökar
2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak choi)
1 1/2 cm färsk ingefära
250 g fläskfärs
1 msk soja
1 msk majsstärkelse
1 msk vinäger, gärna risvinäger
2 tsk sesamolja
1 tsk socker
1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter
kinakålsblad till ångkokning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hur många dumplings ungefär kan man göra åt gången i bambukorgen?
Lollo
2023-08-14Hej Lollo! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat i receptet. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-24