Galette är receptet på franska boveteplättar som förberedes på en knapp timme. Toppa galetterna med olika läckra röror som räksalsa med gurka och lime, rökt lax med dillkräm eller avokadoröra med bacon och tomat.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2011
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex havredryck och använd mjölkfritt matfett.
Näringsberäkningen är per plätt/pannkaka.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ellinor
2019-07-24Jättegott. För variation tipsar jag också om fyllning med kyckling, ruccola, rostade mandlar, chevré, och ringla lite flytande honung över.. när jag vänt galetten lägger jag lite riven ost på som får smälta i pannan tills den är klar att tas upp.
Marlis
2016-03-19Ännu godare om man gräddar dem i våffeljärn, samt byter ut smöret mot kokosolja eller annan "nyttig" olja. "Hotta" upp smaken med ca en matsked (egen producerat) jordnötssmör, eller hasselnötssmör etc.