Galette

19
3 Klimatsmart
Galette

Galette är receptet på franska boveteplättar som förberedes på en knapp timme. Toppa galetterna med olika läckra röror som räksalsa med gurka och lime, rökt lax med dillkräm eller avokadoröra med bacon och tomat.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Galette

Ingredienser

15 st
6 dl bovetemjöl (6 dl motsvarar 300 g)
3 ägg
3 dl vatten
3 krm salt
3 dl mjölk
smör till stekning

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex havredryck och använd mjölkfritt matfett.

Näringsberäkningen är per plätt/pannkaka.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Turid

2021-04-28

Jätte gott! Smakar precis som på creperiet här i Visby! Alla tummar upp! Vi körde med skinka, pesto, ruccola, spenat, rostade solroskärnor, bacon, feta och ägg på!

Ellinor

2019-07-24

Jättegott. För variation tipsar jag också om fyllning med kyckling, ruccola, rostade mandlar, chevré, och ringla lite flytande honung över.. när jag vänt galetten lägger jag lite riven ost på som får smälta i pannan tills den är klar att tas upp.

Marlis

2016-03-19

Ännu godare om man gräddar dem i våffeljärn, samt byter ut smöret mot kokosolja eller annan "nyttig" olja. "Hotta" upp smaken med ca en matsked (egen producerat) jordnötssmör, eller hasselnötssmör etc.

Näringsvärde per portion

Energi 465 KJ / 111 kCal
Fett 3 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 16 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept