Dessertpannkakor med kardemumma | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Dessertpannkakor med kardemumma

Ett utsökt recept på pannkakor med kardemumma att servera till dessert. Du gör dessertpannkakorna av bland annat mjöl, kardemumma, mjölk och ägg. Servera till efterrätt med färska bär och grädde!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjöl, salt, socker och kardemumma i en bunke. Tillsätt vatten, mjölk och ägg. Vispa till en slät smet. Låt vila några timmar före tillagning.
  2. Stek pannkakorna i smör.
  3. Servera pannkakorna med lönnsirap, färska bär och gärna lättvispad grädde.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och grädde samt laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck. Använd mjölkfritt matfett. Istället för grädde kan havre- eller sojaglass serveras till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm socker (kan uteslutas)
  • 1/2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 2 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan