Yorkshire pudding

6
4
Yorkshire pudding

Yorkshire pudding är en klassiker från det engelska grevskapet Yorkshire. Den påminner om en ugnspannkaka och ingår i en klassisk brittisk söndagsmiddag som tillbehör till lammstek eller rostbiff med brunsås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Yorkshire pudding

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 dl mjölk
3 stora ägg (à ca 70 g)
2 dl vetemjöl
3 krm salt
2 msk smör

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Karen

2021-12-08

Vi använder Ister till formen i England inte olja.

Kristin

2021-12-05

Toppen och kul mat. Gjorde som engelsmannen tipsade och de blev höga och fina 👍 Gjorde dubbel sats och det gick åt.

Max

2021-11-22

Obs! Använd inte smör. Det ska vara rykande het olja för att de ska resa sig ordentligt. Så som de ser ut på bilden ska de inte se ut. Lägg i olja i varje fack i en muffinsform och värm denna i ugnen i 10-15 minuter, ta sedan ut formen och häll bestämt i smeten i formarna. Tvekar man och häller lite i taget i formen så blir det en skev form på dem. Sen in med formen i ugnen igen 12-15 minuter eller tills de är gyllene. Hälsningar En engelsman

Näringsvärde per portion

Energi 705 KJ / 168 kCal
Fett 8 g
Salt 1 g
Kolhydrater 16 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept