Yorkshire pudding
Yorkshire pudding är en klassiker från det engelska grevskapet Yorkshire. Den påminner om en ugnspannkaka och ingår i en klassisk brittisk söndagsmiddag som tillbehör till lammstek eller rostbiff med brunsås.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 dl mjölk
3 stora ägg (à ca 70 g)
2 dl vetemjöl
3 krm salt
2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi705 KJ / 168 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g
Kommentarer
Glutenfri yorkshirepudding. 200 gr glutenfritt mjöl 3 ägg 175 ml lättmjölk solrosolja att smörja formarna med. 230°, 15-25 min. Gör som ovan. Ger 24 små, eller 8 stora. Mycket goda som tillbehör till rostbiff med brunsås.
Anna-karin
2023-12-11Såg Birgitta frågade om glutenfritt recept. Jag har gjort iaf äggakaka ( skånska för ugnspannkaka ) glutenfri och de borde ju gå till detta oxå. När jag för glutenfritt vilket jag gör ganska ofta till en vän använder jag majsmjöl. Jag tycker majsmjölet är mest neutral i smaken och ger en vacker färg. Så byt ut vetemjöl mor majsmjöl bara. Jag brukar låta smeten stå ca 1h för den ska sätta sig lite då majsmjölet är lite kornigare och binder inte lika bra. Ett tippps för att få den till att binda sig lite är att lägga i ca en msk maizena oxå. Den växer upp och blir lika fin som vanligt. Finare med den gulare färgen och smaken är fantastisk tyckeg jag. Konsistensen blir densamma om man har lite maizena i oxå. Lycka till
Lina-frida
2023-10-15Låter gott och enkelt. Finns det någon version med glutenfritt mjöl?
Birgitta
2023-09-01Hej Birgitta! Tyvärr har vi inget glutenfritt recept på Yorkshire pudding. Om du provar laga ett med ex glutenfri mjölmix får du gärna skriva en kommentar vilka mängder och hur det blev. Det är säkerligen fler kunder som vill veta. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-06