Potatis- och kikärtsplättar

2
2
Potatis- och kikärtsplättar

Ett snabblagat och enkelt recept på matiga och goda plättar med potatis och kikärtor. Du gör plättarna av kikärtor, potatismos, ägg, mjöl och mjölk. Perfekt att äta som enklare lunch eller middag.

Potatis- och kikärtsplättar

Ingredienser

4 portioner
1 burk kikärtor (à 400 g)
ca 5 dl potatismos
3 ägg
1 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Johanna

2016-09-27

Stelnade dåligt och smakade som vanliga potatisbullar. Men helt ok. Skulle säkert vara godare med lite kryddor, kanske spiskummin?

Camilla

2009-04-15

Mycket uppskattat av min kräsne son! Känns som ett näringsmässigt bra alternativ till pannkakor, samtidigt som man får användning för överbliven potatismos.