Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis- och kikärtsplättar

Ett snabblagat och enkelt recept på matiga och goda plättar med potatis och kikärtor. Du gör plättarna av kikärtor, potatismos, ägg, mjöl och mjölk. Perfekt att äta som enklare lunch eller middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa kikärterna med vatten till ett slätt mos. Blanda ner potatismos, ägg, salt, mjöl och mjölk till en lös smet. Låt vila ca 10 minuter.
  2. Smält margarin eller smör i en stekpanna. Klicka ut plättar med en sked i pannan och grädda dem på båda sidor.
    Servera gärna med Sotad syltad lök och spickeskinka.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • ca 5 dl potatismos
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan