Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gräslöksblini med skinka och gurka

Gräslöksblini med skinka och gurka är en modern variant på ryska boveteplättar. Plättsmeten ska jäsa en stund före du tillsätter gräslöken och steker i panna eller plättlagg. Avnjut dina varma blinier med strimlad skinka, saltgurka och smetana.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37°C.
  2. Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken. Dela äggen och rör i äggulorna.
  3. Blanda i de båda mjölsorterna och salt. Låt smeten jäsa övertäckt ca 1 tim.
  4. Smält matfettet i en kastrull eller en skål i mikrovågsugnen, full effekt (max 800W), ca 1/2 min. Låt svalna.
  5. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda matfettet och gräslöken med blinismeten. Vänd ner äggivtorna. Grädda plättar i stekpanna eller plättlagg. Servera blinierna nystekta med tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1/2 pkt jäst (à 25 g)
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör eller margarin
Tillbehör
  • 200 g kokt strimlad skinka
  • 4 strimlade saltgurkor
  • 4 dl smetana (eller crème fraiche)
Lägg till i inköpslistan