Zucchinibulgur med fetaost och kikärtsröra

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
37
Zucchinibulgur med fetaost och kikärtsröra

Bjud på en vegetarisk rätt med denna ljumna bulgursallad med salt fetaost till helgen. Blanda ihop din sallad av god, ugnsrostad zucchini, paprika, rostade nötter och bulgur och servera den direkt med en citronsyrlig kikärtsröra. Så gott!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Zucchinibulgur med fetaost och kikärtsröra

Ingredienser

4 portioner

Zucchinibulgur

2 1/2 dl  bulgur
1 dl  hasselnötter
2   zucchini (à ca 300 g)
2   röda paprikor
1 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  peppar
1 msk  vitvinsvinäger
150 g  smulad fetaost

Kikärtsröra

1   burk kikärtor (à ca 400 g)
1 msk  olivolja
1/2 dl  vatten
1 msk  färskpressad citronjuice
2 krm  salt
2 krm  peppar

Till servering

strimlad persilja
1 msk  olivolja
ajvar relish
bröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

De rostade hasselnötterna var en smaksensation. Utan dem hade nog rätten varit lite slätstruken. Zucchinin var svindyr i vår butik så vi tog rödlök istället; blev jättegott.

Maria

2012-02-12

Vi som inte är vana att äta vegetariskt, tyckte kanske att det saknades något på tallriken. " Var är köttet"? frågade min man. Men bulguren var riktigt god. Jag lade i en buljongtärning med hönsbuljong när jag kokade bulguren för att få mer smak. Gott. Kändes fräscht och gott med paprika och zucchini, även om det är en grönsak som inte är någon jättefavorit här hemma. Däremot kikärtsröran var det ingen av oss som gillade. Barnen åt bulgur med köttbullar. Gick snabbt att laga, men kommer nog inte att laga hela rätten igen. Däremot kanske låna delar av den.

Kristina

2011-11-15

Den här rätten var okej, men smakerna var lite för slätstrukna för min del. Kikärtsröran var dock godare än förväntat. De rostade nötterna till tyckte inte jag behövdes. Det tog ungefär 30 min att laga maträtten och det var inga problem att följa receptet eftersom det var en bra steg för steg beskrivning. Maträtten var annars fräsch och den kändes hälsosam. Med en sallad till fick den mer färg. För övrigt var det en lagom stor portion. Dock kommer jag nog inte laga den igen, men det är alltid trevligt att testa nya vegetariska rätter!

Elin

2011-11-15

Näringsvärde per portion

Energi2822 KJ / 674 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bulgursallad med vitost och ajvar
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtkyckling med zucchinibulgur
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kikärtswraps med ajvar relish-crème
Betyg 4.3 av 5.
59 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kibbeh seniye – Bulgur- och färspaj
Betyg 3.4 av 5.
121 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Rostade kikärtor med halloumi och bulgursallad
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga