Zucchinibulgur med fetaost och kikärtsröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Zucchinibulgur med fetaost och kikärtsröra

Bjud på en vegetarisk rätt med denna ljumna bulgursallad med salt fetaost till helgen. Blanda ihop din sallad av god, ugnsrostad zucchini, paprika, rostade nötter och bulgur och servera den direkt med en citronsyrlig kikärtsröra. Så gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Zucchinibulgur: Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av efter kokning.
  3. Rosta hasselnötter i en torr och het stekpanna. Låt svalna och hacka dem grovt.
  4. Skär zucchini i ca 1 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär röda paprikor i 3 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Blanda runt och ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Vänd grönsakerna 1–2 gånger under tiden.
  5. Kikärtsröra: Häll av och mixa kikärter med olivolja, vatten och citronjuice med stavmixer eller i en liten mixer. Krydda med salt och peppar.
  6. Ta ut grönsakerna, ringla över vinäger och blanda runt. Varva bulgur, nötter, grönsaker och smulad fetaost på ett stort fat.
  7. Garnera ev med strimlad persilja. Ringla över olivolja. Servera med kikärtsröran och en klick ajvar relish. Bjud gärna ett gott bröd till.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
Zucchinibulgur
  • 2 1/2 dl bulgur
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 zucchini (à ca 300 g)
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 150 g smulad fetaost
Kikärtsröra
  • 1 burk kikärter (à ca 400 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
Till servering
  • ev strimlad persilja
  • 1 msk olivolja
  • ajvar relish
  • ev bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2822 kJ / 674 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept