Kibbeh seniye – Bulgur- och färspaj

121
0
Kibbeh seniye – Bulgur- och färspaj

Kibbeh seniye är en paj där ”degen” också är innehållet: bulgur och nötfärs mixas ihop med lök och kryddor tills det får en degaktig konsistens. Mellan deglagren ryms sedan mer nötfärs, lök och pinjenötter. Gott!

Kibbeh seniye – Bulgur- och färspaj

Ingredienser

42 bitar

Deg

500 g fin bulgur
8 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 dl mild ajvar relish
1 liten gul lök
200 g nötfärs
2 tsk malen koriander

Fyllning

3 gula lökar
300 g nötfärs
1 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar från kvarnen
1/2 dl pinjenötter
1 dl majsolja

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per pajbit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

121

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 352 KJ / 84 kCal
Fett 38 g
Salt 41 g
Kolhydrater 92 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden