Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kibbeh seniye – Bulgur- och färspaj

Kibbeh seniye är en paj där ”degen” också är innehållet: bulgur och nötfärs mixas ihop med lök och kryddor tills det får en degaktig konsistens. Mellan deglagren ryms sedan mer nötfärs, lök och pinjenötter. Gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 42 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Häll bulguren i en bunke och häll på vattnet, rör om. Låt det stå ca 1 timme eller tills vattnet har sugits upp av grynen och de är fuktiga.
  2. Blanda grynen med salt och ajvar. Mixa dem i omgångar i en matberedare tills det blir en ”deg”. Häll upp den i en bunke.
  3. Skala och riv löken grovt på rivjärn. Blanda ner den, färsen och koriandern i ”degen”. Sätt den i kylen medan fyllningen görs.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Fyllning: Skala och finhacka löken. Stek färsen under omrörning i smöret i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda ner löken och fortsätt steka tills den mjuknar. Vänd ner pinjenötterna.
  6. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm (för 42 bitar). Smörj papperet med lite olja.
  7. Dela ”degen” i två lika stora delar (för 42 bitar). Lägg den ena halvan av degen på plåten och lägg på plastfolie. Platta eller kavla ut degen jämnt över hela plåten. Ta bort plasten. Fördela fyllningen jämnt över hela degen. Lägg resten av degen på ett lätt oljat bakplåtspapper, lägg på plastfolie och platta eller kavla ut lika stor som den första. Lägg degen över fyllningen. Stänk lite vatten med fingrarna över degen.
  8. Dela kubben i lika stora bitar med en kniv eller bakbordsskrapa. Ringla över oljan.
  9. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per pajbit.

Ingredienser

Portioner: 42 bitar
Deg
  • 500 g fin bulgur
  • 8 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 dl mild ajvar relish
  • 1 liten gul lök
  • 200 g nötfärs
  • 2 tsk malen koriander
Fyllning
  • 3 gula lökar
  • 300 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar från kvarnen
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 dl majsolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 352 kJ / 84 kCal