Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtkyckling med zucchinibulgur

Detta är ett superbt recept på smarrig örtkyckling med zucchinibulgur, som serveras med smakstark ajvar relish sås. Kycklingen är mör och saftig och kryddad med härliga gröna örter, vilket gör denna rätt till en riktig fest för smaklökarna! Örtkyckling med zucchinibulgur passar utmärkt till både fest och vardag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen men med en buljongtärning i vattnet.
  2. Dela zucchinin i halvor på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Skiva zucchinin. Stek dem med hälften av oljan, salta och peppra.
  3. Blanda yoghurten med ajvar relish och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek kycklingen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Strö över örterna på kycklingen när den nästan är färdig (köttsaften ska vara klar utan rosa inslag) och vänd runt.
  5. Blanda zucchinin med bulgurn.
  6. Servera kycklingen med såsen och bulgurn.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur eller annat gryn
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 zucchini
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 msk hackad gräslök
  • 8 kycklinglårfiléer
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk persilja
  • 1 tsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1866 kJ / 446 kCal